La CEV alerta que la situació per l'aturada del transport "comença a ser preocupant"

El president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, ha assegurat que, si no es detenen les aturades, hi haurà desproveïment als supermercats

Una imatge de la vaga del transport a València
Una imatge de l'aturada del transport a València / À Punt NTC

El president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, ha afirmat aquest dimecres que la situació generada per l'aturada del transport "comença a ser preocupant" i ha alertat que, si continua així, hi haurà desproveïment als supermercats, parada de plantes i molts treballadors passaran a l'atur temporal.

Navarro ha assenyalat que "la clau" que el preocupa des del primer dia és la "inacció" del Govern d'Espanya i l'"error" de l'executiu central de prendre "a la lleugera" la convocatòria d'aturades en el transport i, en conseqüència, remetre al 29 de març per a donar-hi una resposta en el Consell de Ministres, la qual cosa a parer seu és una "falta de sensibilitat".

"Ens preocupa la falta de proveïment ja en les empreses; això serà un efecte en cadena, en el qual esperem que el govern actue amb les forces armades perquè qui vulga treballar hi tinga suport", ha indicat el president de la CEV.

Segons ha assenyalat, si això continua així, hi haurà desproveïments als supermercats, però el que més els preocupa és que començarà a haver-hi "plantes parades, cosa que significa que caldrà prendre decisions dràstiques", com enviar treballadors a la situació d'ERTO.

Navarro ha explicat que, a la Comunitat Valenciana, la planta de Danone sembla que ha tancat per la falta de subministrament i algunes empreses del sector agroalimentari estan tenint problemes en la recepció de mercaderies, sobretot les que procedeixen del nord del país o d'Andalusia.

Com a vicepresident de la CEOE, ha indicat que a la confederació espanyola els estan arribant des del sector de la construcció dificultats de sobrecostos i alentiment en l'arribada de matèries primeres, com el ciment, i ha alertat que "si no hi ha una resposta ràpida" aquesta qüestió s'allargarà i pot haver-hi paralització d'obres.

El president de la CEV ha insistit que el govern espanyol no va saber respondre al començament de l'atur del transport al fet que "hi ha gent que està en el seu dret de parar, però hi ha una altra gent que està en el seu dret de treballar", siga del sector que siga, i de "donar servei als seus conciutadans".

A més, ha reclamat a l'executiu de Pedro Sánchez una "decisió ràpida" de rebaixa "substancial" del cost del combustible, igual que han fet als països com França, i del preu de la llum o el gas, i ha insistit a exigir a l'executiu que reaccione i done respostes, en lloc d'estar "fora de la realitat".

També et pot interessar

stats