Danone alerta que en 24 hores pararà la producció de les seues plantes per la vaga de transport

Una de les instal·lacions de fabricació de productes lactis de l'empresa està a Aldaia

Planta de Danone a Aldaia
Planta de Danone a Aldaia / Danone

Creix l'impacte de la vaga del transport, que aquest dimarts continua després de més d'una setmana i d'un intent infructuós del govern espanyol d'acabar amb la protesta en un acord amb les grans empreses del sector. Danone ha advertit que en el termini màxim de 24 hores es veurà obligada a interrompre de manera temporal l'activitat, tant en les seues quatre plantes a Espanya de productes lactis, com en les tres d'aigua mineral natural (comercialitza entre altres les marques Lanjarón i Font Vella) a conseqüència de l'aturada del transport i en cas que no s'aconseguisca una solució de manera immediata. Una de les plantes de la multinacional francesa està a la planta d’Aldaia (Horta Sud) i dona treball a uns 170 treballadors.

"Si no s'arriba a un acord en les pròximes hores, Danone es veurà obligada a prendre la dràstica decisió d'interrompre el procés de recollida de llet i, com a conseqüència, el procés de producció a les seues fàbriques i el posterior trasllat del producte acabat a les cadenes de distribució alimentària. Això provocarà la interrupció de subministrament tant d'aigua mineral natural com de productes lactis a escala nacional", ha avisat la companyia en un comunicat.

De moment, Danone ha dut a terme els seus "màxims" esforços per a aconseguir mantindre tota la seua activitat dins de la normalitat malgrat les dificultats provocades per un context difícil i molt tens.

No obstant això, segons explica, la "inaudita" situació d'inestabilitat i l'agreujament de les aturades ja estan començant a afectar l'aprovisionament de matèries primeres essencials per als seus productes, com la llet sencera o la nata.

Danone ha expressat el seu "profund" malestar per aquesta situació i per les greus conseqüències de força major que estan provocant no sols entre tots els agents i col·lectius implicats, sinó en la societat en el seu conjunt. A més, ha confiat que puguen accelerar-se les negociacions per a aconseguir un acord en el mínim termini de temps possible i poder així reprendre l'activitat com més prompte millor.

També et pot interessar

stats