El govern espanyol ofereix 500 milions d'euros per a abaratir el gasoil als transportistes

La ministra de Transport anuncia un reial decret per al 29 de març i valora la voluntat negociadora del Comité de Transport

Una protesta de camioners provoca retencions en la ronda sud de València
Una protesta de camioners provoca retencions en la ronda sud de València / Ana Escobar

Després d'una reunió maratoniana que ha començat aquest dilluns a les 10 hores, el govern espanyol ha oferit als transportistes una reducció "efectiva" en el preu del carburant equivalent a 500 milions d'euros, amb la qual cosa dona per conclosa la reunió que totes dues parts han mantingut aquest dilluns per a atendre els problemes del sector. La proposta es produeix quan es compleix una setmana de la vaga indefinida que la minoritària Plataforma en Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional en protesta pels alts preus del combustible i no la secunden les associacions majoritàries. 

Ha explicat la mesura la ministra de Transport, Raquel Sánchez, en roda de premsa. Sánchez ha agraït la vocació d'arribar a un acord del Comité Nacional del Transport. El 29 de març el govern espanyol aprovarà un reial decret en mesures per a rebaixar el preu del gasoil.

Roda de premsa posterior a la reunió amb els transportistes
Roda de premsa posterior a la reunió amb els transportistes / À Punt NTC

La ministra ha dit que s'ha tractat de definir mesures en la línia que han fet altres països com França o Portugal. Sánchez, en concret, ha dit que es bonificarà el preu del gasoil professional perquè aquesta mesura "vaja directament als transportistes". 

La ministra ha dit que aquesta mesura es produirà després del Consell Europeu. Està prevista una nova reunió aquest divendres per a concretar l'import d'aquest descompte.

Reunió "intensa i dura"

Raquel Sánchez ha qualificat la reunió d'"intensa i dura".La ministra ha condemnat les "amenaces i coaccions" que una minoria ha proferit contra els seus companys i ha dit que el govern continuarà assegurant les condicions de seguretat dels transportistes que vulguen eixir a treballar.

Per la seua banda, el president del departament de Mercaderies del Comité del Transport ha insistit en la necessitat de prendre mesures i ha demanat disculpes als sectors afectats per la vaga del transport, que ells no han convocat.

També et pot interessar

stats