La Plataforma de Transportistes descarta desconvocar l'aturada mentre no s'assente amb el govern

Considera que el Comité Nacional de Transport per Carretera (CNTC) no representa els conductors i camioners "de base"

Reunió entre el govern espanyol i el CNTC, aquest dijous
Reunió entre el govern espanyol i el CNTC, aquest dijous / @mitmagob

La Plataforma en Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional, convocant de l'aturada de transportistes, ha descartat "totalment" aquest dijous desconvocar-la, passe el que passe en la reunió que mantenen en aquests moments tres ministres del govern espanyol amb el Comité Nacional de Transport per Carretera (CNTC), que representa les grans federacions del transport. La plataforma considera que els camioners i conductors "de base" no hi estan representats.

Així ho ha avançat el president de la Plataforma, Manuel Hernández, que ha confiat, a més, a aconseguir una assistència "multitudinària" a la manifestació que ha convocat aquest divendres a Madrid aquesta entitat davant de la seu del Ministeri de Transports. Així figura també en el web del col·lectiu.

Hernández ha apuntat que en la trobada que ha començat aquest dijous entre l'executiu i el CNTC "no s'està negociant" el verdader motiu que va originar l'aturada i que implica posar fi a l'"abús" de les empreses carregadores i de missatgeria sobre els camioners i conductors de furgonetes, als quals paguen un preu inferior als costs.

La plataforma remarca que fins que no es reunisquen amb la ministra de Transports no es desconvocarà la vaga. Hernández ha afegit, a més, que no reclamen "ni subvencions ni almoines", en al·lusió als 500 milions d'euros en ajudes que planteja concedir el govern per a pal·liar la pujada del preu dels combustibles.

També et pot interessar

stats