Volkswagen construirà al Canadà una gigafactoria per a tota l'Amèrica del Nord

La multinacional projecta diverses plantes per a produir bateries per a vehicles elèctrics en tot el món, entre altres la de Sagunt

En primera línia: el ministre canadenc d'Innovació, Ciència i Industria, François-Philippe Champagne (esquerra) y el conseller delegat de Volkswagen, Olivier Blume. Al fons, el responsable de Tecnologia del grup, Thomas Schmall.
En primera línia, el ministre canadenc d'Innovació, Ciència i Indústria, François-Philippe Champagne (esquerra) i el conseller delegat de Volkswagen, Olivier Blume. Al fons, el responsable de Tecnologia del grup, Thomas Schmall / Volkswagen
01 de desembre 2022 - 21:26

El grup alemany Volkswagen ha firmat un acord aquest dijous amb el govern del Canadà per a iniciar un procés d’identificació de possibles localitzacions per tal de construir al país una gigafactoria de bateries que servisca de subministrament per a tota la regió de l'Amèrica del Nord, segons ha informat en un comunicat.

El conseller delegat del grup Volkswagen, Olivier Brume, i el ministre canadenc d’Innovació, Ciència i Industria, François-Philippe Champagne, han firmat un annex al memoràndum d’entesa que ja havien subscrit l’empresa i el país el passat mes d’agost.

D’aquesta manera, ambdues parts continuaran cooperant en segments com la creació de valor amb bateries, les cadenes de subministrament en matèries primeres i la producció de materials per a càtodes, ha explicat Volkswagen. “El Canadà és una opció lògica per a la construcció d’una gigafactoria a la regió de l'Amèrica del Nord. El país ofereix alts estàndards de sostenibilitat i condicions econòmiques ideals i el govern del Canadà ja ha demostrat ser un soci sòlid i confiable”, ha subratllat Blume.

Al setembre, Volkswagen i l'empresa belga Umicore anunciaren la creació d’una joint venture amb una inversió de 3.000 milions per a produir càtodes, que és fins al 50% del cost de producció d’una bateria. Aquest nou acord estén la col·laboració al Canadà.

L’objectiu és fabricar bateries amb una capacitat de 40 gigavats hora (GWh) per any per al 2030, que equival a 550.000 vehicles elèctrics. Per això Umicore construirà una planta industrial de producció de càtodes per a materials al Canadà a partir del 2023, i es convertirà així en la primera factoria d’aquest tipus a l'Amèrica del Nord.

La planta del Canadà és una més de les plantes que la multinacional automobilística projecta en diversos països del món, entre altres la de Sagunt (Camp de Morvedre). La companyia aposta per l'electrificació del negoci de la mobilitat.

També et pot interessar