El videojoc, un mercat en auge amb 2.012 milions facturats a Espanya el 2022, un 12% més

La indústria del videojoc celebra el seu dia mundial amb la mirada a Espanya, que és el quart mercat més gran de la UE amb més de 18,2 milions de jugadors

Un xiquet jugant a videojocs al Madrid Games Week en una imatge d'arxiu / Europa Press
Un xiquet jugant a videojocs en el Madrid Games Week en una imatge d'arxiu / Europa Press

La indústria del videojoc celebra el seu dia mundial aquest dimarts en una jornada marcada per l'auge del sector a Espanya on ha aconseguit una facturació de 2.012 milions d'euros el 2022, un 12% més que l'any anterior, segons les últimes dades de l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI).

El creixement econòmic del sector ha convertit Espanya en el quart mercat més gran de la UE amb més de 18,2 milions de jugadors, dels quals el 47% són dones (8,5 milions) mentre que el 53% són homes (9,6 milions) que dediquen, entre tots dos, una mitjana de 7,42 hores setmanals als videojocs.

El 84% dels jugadors, entre 15 i 24 anys

Respecte a l'edat, el percentatge majoritari d'usuaris continua estant comprés entre els 15 i els 24 anys, una franja que suma el 84% de jugadors, a la qual segueix la de 6 a 11 anys, amb un 79%.

L'adquisició de videojocs en línia supera, amb 1.180 milions d'euros, en un 29% les xifres de l'any passat i contrasta amb un descens del 5,7% en la compra en físic. El que abans era el format per defecte s'ha convertit en el menys popular amb una facturació que ha baixat als 832 milions d'euros.

'Boom' de l''streaming' i els jocs en línia

Situació que troba la seua causa en el boom de l'streaming i la major rellevància atorgada als jocs en línia, entre els quals destaca el ràpid ascens dels esports electrònics o e-sports.

Aquesta indústria a Espanya representa més del 3% del teixit mundial, amb 34 milions d'euros de facturació, i presenta, segons l'estudi Let’s Play! 2022 de Deloitte, el segon major seguiment d'Europa després de Polònia.

Creixen un 31% les ofertes laborals vinculades amb els videojocs

Aquest ascens ha tingut també un reflex positiu en el mercat laboral, ja que, segons la plataforma d'ocupació InfoJobs, les ofertes laborals digitals vinculades amb els videojocs han crescut un 31% entre maig del 2022 i abril del 2003, en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

Entre els perfils més demanats destaquen els que exerceixen funcions tècniques i creatives, programadors, dissenyadors i desenvolupadors.

Madrid, Barcelona, València i Màlaga concentren les ofertes de treball

Madrid i Barcelona concentren la meitat de les ofertes de treball encara que la capital catalana registra major nombre d'ocupacions per a desenvolupadors, artistes i dissenyadors en un mapa en el qual també destaquen València (la tercera amb més publicacions relacionades amb videojocs) i Màlaga, que recentment ha inaugurat el Giants Innovation Hub, un espai destinat a impulsar projectes relacionats amb el gaming i els e-sports.

També et pot interessar

stats