Hisenda posa els ulls en la venda de segona mà per Internet

Les plataformes notifiquen a les autoritats fiscals sobre els usuaris que hagen fet més de trenta operacions o hagen obtingut més de 2.000 euros en vendes

Hisenda posa els ulls en la venda de segona mà per Internet / À Punt NTC

Des de l'1 de gener del 2024, Hisenda rep una notificació de quins usuaris superen un mínim d'operacions o beneficis per venda en plataformes de revenda en línia, com Wallapop, Vinted o Milanuncios, entre d'altres. Ho fa complint amb la directiva europea coneguda com a DAC 7, que obliga les plataformes digitals a compartir informació sobre els venedors amb les autoritats fiscals dels països de la Unió Europea, sempre que hagen fet més de trenta operacions o hagen obtingut més de 2.000 euros en vendes.

Espanya va aprovar a la fi del 2022 la transposició d'esta directiva, que és efectiva des d'enguany i que permet inspeccions amb altres països i fiscalitza les plataformes. De fet, per llei estan obligades a arreplegar, verificar i comunicar informació a les autoritats fiscals sobre determinats venedors que utilitzen els seus serveis. Esta informació ha de recollir-se i verificar-se cada any natural i l'han de comunicar les plataformes, a tot tardar, el 31 de gener de l'any següent.

En estes webs asseguren que menys del 1,3% dels usuaris encaixen amb este perfil. Utilitzades per a desfer-se o aconseguir tot tipus de productes de segona mà entre els usuaris, s'han convertit en un portal de referència per a moltes persones. Des de mobles fins a joies, bicicletes, aparells electrònics, llibres, sabates o roba, és una via molt senzilla de buidar l'armari al final de cada temporada, desempellugar-se de coses en desús abans d'una mudança o d'aconseguir uns diners extra d'alguna cosa que ja no necessitem.

Els venedors d'este sector s'han multiplicat i ha crescut un 90% en els últims tres anys. Si bé moltes d'estes persones no conserven cap rebut de l'objecte que van vendre o —directament— han pogut ser víctimes d'alguna estafa en línia, Hisenda tranquil·litza els usuaris. En cas de rebre la notificació, no tot està perdut. Encara podrem demostrar, amb el registre d'eixa transacció, que tot entra dins de la normalitat i que no ens hem convertit en exitosos empresaris d'Internet.

També et pot interessar

stats