Wallapop o Vinted notificaran a Hisenda els venedors més actius a partir del 2024

Totes les plataformes digitals hauran d’informar sobre les persones que superen un mínim d'operacions o beneficis per vendes

Vinted, una de les plataformes digitals més populars
Vinted és una de les plataformes digitals més populars / Boumen Japet (Shutterstock)

La directiva europea coneguda com a DAC 7 obligarà les plataformes digitals a compartir informació sobre els venedors amb les autoritats fiscals dels països de la Unió Europea a partir de l'1 de gener del 2024, sempre que hagen realitzat més de 30 operacions o hagen obtingut més de 2.000 euros en vendes.

Així, plataformes com Wallapop o Vinted estaran obligades a recopilar, verificar i comunicar informació a les autoritats fiscals sobre determinats venedors que fan servir els seus serveis. Aquesta informació ha de recopilar-se i verificar-se cada any natural i ha de ser comunicada per les plataformes a tot tardar el 31 de gener de l'any següent.

Des de Wallapop ja han aclarit que si el venedor compleix amb algun d'aquests casos, es posaran en contacte per correu electrònic i el centre de notificació perquè complete els camps amb la informació requerida.

Espanya va aprovar a la fi de 2022 la transposició d'aquesta directiva, que serà efectiva a partir de 2024 i que permetrà inspeccions d'Hisenda amb altres països i fiscalitzarà les plataformes.

La primera declaració informativa de l'obligació d'informació recollida pels operadors de plataformes s'haurà de presentar a partir d'1 de gener del 2024 respecte de la informació relativa a l'any immediat anterior.

També et pot interessar

stats