Li roben tres bicicletes i les troba a la venda en Wallapop

Carlos Catalá, propietari d'una botiga de lloguer de bicis, ha sigut víctima d'aquest tipus de robatoris que s'han detectat en cinc establiments durant les últimes setmanes

Augmenten els casos d'estafes de lloguer de bicis / À Punt NTC

Fins a cinc establiments de lloguer de bicicletes han sigut víctimes de robatoris per part de lladres que es fan passar de clients en aquestes últimes setmanes. Carlos Catalá, propietari d'un d'aquests negocis, és un exemple de víctima d'aquesta estafa, en la qual un suposat client lloga bicicletes que no retorna mai.

La sorpresa continua quan les tres bicicletes desaparegudes es poden trobar a la venda en plataformes com Wallapop, a un preu considerablement més baix que l'original. Encara que Carlos no ha pogut recuperar-les, sí que ha ajudat a altres establiments a fer-ho. Ara anirà a juí contra els estafadors.

Per tal d'evitar comprar productes robats, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana prioritzar la compra d'objectes de segona mà a les botigues físiques. En cas de fer-ho a través de plataformes digitals o aplicacions mòbils cal fer l'adquisició en aquelles segures i de renom.

D'altra banda, l'OCU apel·la a l'instint i demana desconfiar d'un producte que es presenta amb un preu molt barat. Així mateix, aconsella fer una mínima investigació per comprovar si hi ha denúncies sobre l'objecte en venda.

També et pot interessar

stats