Els estudiants ho tenen més difícil per a trobar un pis per al curs que ve

El preu mitjà d’una habitació és de 360 euros, un 20% més que l’any passat

Dificultats dels joves per a trobar lloguer / À Punt NTC

Juliol és el mes que els estudiants aprofiten per a buscar pis o una habitació de lloguer de cara al curs que ve. Una tasca que defineixen com una "missió impossible", amb preus que han pujat un 20% de mitjana a la Comunitat Valenciana, junt amb l'escassa oferta i l'alta demanda, que compliquen esta recerca, que es tradueix en una gran frustració per als joves. “Estan disparatats i costa més”, afirma una estudiant que busca lloguer, mentre que el seu company explica que “no tinc el sou suficient ni per a poder permetre'm una habitació”.

De la recerca d'un pis molts han passat a buscar habitacions, i diuen que per 300 euros "ja es tracta d'una ganga". Nora García, presidenta de l’associació d’immobiliàries de la Comunitat Valenciana afirma que “tots els anys és una bogeria, però enguany s’ha complicat més si és possible, perquè hi ha menys oferta encara. Així és que estan desesperats”.

Els estudiants incrementen el pic de demanda per a llogar en esta època. Es queixen que “en un any han pujat uns cent euros les habitacions”. A més, Nora García afirma que“en molts casos no inclou ni zones comunes”.

En el servei d'estudiantat de la UPV tracten d'ajudar els alumnes davant de l'angoixa de no trobar pis, però cada vegada són més els que acudeixen a immobiliàries especialitzades, que ofereixen atenció individualitzada i en concret per a estudiants universitaris, negociant amb els propietaris per millorar el preu definitiu.

Borja Conca, executiu de la immobiliària Live4Life, explica que "els estudiants es veuen angoixats perquè és un preu que no paguen ells, el paguen els seus pares i els preocupa que hi puguen fer front”.

També et pot interessar

stats