El lloguer per a estudiants s’ha encarit un 20% en dos anys a València

Es pot pagar entre 250 euros a 500 per una habitació amb despeses a banda

El lloguer per a estudiants s’ha encarit un 20% en dos anys a València / À Punt NTC

Els estudiants universitaris de la ciutat de València poden pagar entre 250 euros i 500 per una habitació a la capital del Túria. En només dos anys aquest lloguer s'han encarit un 20% i la tendència és que continue apujant el preu. A més, segons diuen, trobar un pis en bones condicions potser una autèntica odissea.

Dorian de la Merced busca una habitació per a compartir i com ell milers d’estudiants perquè el maig és l’època en què comencen a buscar on viuran durant el curs següent. Per això els campus universitaris s’omplin d’anuncis, però les comunitats d’universitats a les xarxes socials també poden ser d’ajuda. Una bona eina per a temptejar el mercat immobiliari, segons explica Dorian. 

El jove afirma que fa dos anys va llogar una habitació per 180 euros, però que ara per menys de 350 euros no se’n troben. En la mateixa situació està Margalida Roig. Ella estudia i treballa, però malgrat això es planteja tornar al poble si no troba lloguer econòmic perquè ha comprovat que amb el que guanya només pot pagar el lloguer i el menjar. 

Des del sector immobiliari, José Luis Gordillo, de la immobiliària Vivalta, afirma que una habitació per 250 euros seria una superoferta perquè ja n’hi ha que costen 350 i, fins i tot, 400 euros o més. En els casos més extrems, alguns llogaters demanen 500 euros per habitació i 2.000 pel pis sencer. 

També et pot interessar

stats