Les vendes del comerç al detall pugen un 0,9% a la Comunitat Valenciana en 2022

Per tipus de producte, les vendes en alimentació han descendit a Espanya un 1,8%, mentre que destaca el repunt en roba, calçat i equip personal de fins al 14,9%

Una dona compra en un comerç de València
Una dona compra en un comerç de València / À Punt NTC

Les vendes del comerç al detall van augmentar de mitjana en 2022 un 0,9% en la Comunitat Valenciana amb relació a l'any anterior, i només al desembre han pujat un 5,5% en taxa interanual.

En el conjunt d'Espanya, les vendes a la menuda han crescut de mitjana un 0,7% en comparació amb l'any anterior, segons les dades difoses aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística. Acumula així dos anys a l'alça, encara que ha desaccelerat el creixement 2,5 punts respecte a 2021.

Només al desembre les vendes del comerç al detall es van elevar un 3,5% en taxa interanual, la qual cosa suposa l'indicador més elevat des de gener de l'any passat.

Per tipus de producte, les vendes en alimentació han descendit un 1,8%, i en la resta han augmentat un 0,1%, amb un destacat repunt en roba, calçat i equip personal, fins al 14,9%.

Per maneres de distribució, els ingressos de les empreses d'un sol local han caigut de mitjana un 3,5% en comparació amb 2021 i un 0,4% en les grans cadenes, en tant que s'ha elevat en les grans superfícies (1,3%) i en les xicotetes cadenes (3%).

L'ocupació en el sector en 2022 ha augmentat de mitjana un 2,2% en relació amb un any abans —l'augment més gran des de 2004 des del començament de la sèrie—, mentre que al desembre ha augmentat un 0,7% en taxa interanual, la més baixa des d'abril de 2021, però encadena vint mesos d'increments.

A la Comunitat Valenciana, el creixement de l'ocupació ha sigut de l'1,5% en el conjunt de l'any i de l'1,1% al desembre en taxa interanual.

També et pot interessar