La inflació marca unes rebaixes menys agressives que altres temporades

Els comerços han de fer front a l'encariment de l'energia i les despeses de la distribució, una situació encara més difícil per al xicotet comerç

La inflació farà que els descomptes de rebaixes no siguen tan agressius / À Punt NTC

Les rebaixes d'hivern comencen oficialment aquest dissabte, 7 de gener, encara que els descomptes ja han començat en alguns comerços i en línia. La diferència aquesta temporada és que la inflació ha fet que els descomptes no siguen tan agressius, ja que els establiments han de fer front a l'encariment de l'energia i les despeses de la distribució.

És una campanya difícil, sobretot per als negocis menuts, ja que afronten sols la pujada de costos, els marges per a les ofertes són més estrets i es veuen obligats a sumar-se a l'oferta de descomptes.

A més, les campanyes de rebaixes ja no són com abans, perquè han quedat diluïdes per altres campanyes, com els dies d'or, els dies sense IVA o el Black Friday, a banda d'altres ofertes al llarg de l'any, que fan que el consum estiga més repartit i minimitza els efectes dels preus reclam.

Molts compradors han assegurat a À Punt Notícies que no s’esperen tants descomptes però, així i tot, tenen ganes de comprar. Per al comerç, després d'una campanya de Nadal millor del que s'esperava, les estimacions són que les vendes d'aquestes rebaixes no arriben a les xifres del 2019.

També et pot interessar

stats