Quins dies de Nadal obriran i tancaran els comerços a la Comunitat Valenciana?

Les botigues obriran tots els diumenges durant les pròximes quatres setmanes amb motiu de la campanya nadalenca

Quins dies de Nadal obriran i tancaran els comerços?
Quins dies de Nadal obriran i tancaran els comerços? / Miguel Ángel Reino

Els comerços de la Comunitat Valenciana poden obrir anualment un màxim d'11 diumenges i festius. Com que el Nadal és la campanya comercial més potent de l'any, durant alguns dels pròxims diumenges i festius s'aplica aquesta flexibilitat per tal de facilitar les compres nadalenques. Amb caràcter general, els establiments comercials podran obrir al públic els diumenges següents:

  • Diumenge 19 de desembre
  • Diumenge 26 de desembre
  • Diumenge 2 de gener
  • Diumenge 9 de gener

Per contra, sí que hi haurà tres festius en què els comerços romandran tancats:

  • Dissabte 25 de desembre
  • Dissabte 1 de gener
  • Dijous 6 de gener

Amb aquest calendari es reforça la campanya de Nadal i de Reis i s'evita que hi haja dos dies consecutius de tancament. Quant al diumenge 9 de gener, el motiu de l'obertura és la campanya de les rebaixes d'hivern.

Els mercats d’Alacant amplien l’horari

L'Ajuntament d'Alacant ha autoritzat l'ampliació de l'horari d'obertura dels mercats municipals Central, Carolines, Benalua i Baver, fins a les 17:00 hores, els dies 22 i 23 de desembre, amb la finalitat de facilitar les compres i poder atendre l'increment de les comandes dels clients.

També els mercats ambulants municipals José Manuel Gosálbez, Carolines, Benalua i Baver de venda a l'aire lliure podran obrir el 23, el 24, el 30 i el 31 de desembre.

Comerços amb llibertat horària

Més enllà d'aquest calendari, la legislació valenciana permet la llibertat horària d'establiments amb determinades característiques. Així, podran obrir quan ho consideren els comerços dedicats principalment a serveis bàsics, com alimentació, combustible o cultura. També ho podran fer altres casos, com ara els negocis dedicats a serveis turístics, les botigues de les estacions i els locals de menys de 300 m² d'empreses declarades com a pime.

També et pot interessar

stats