L'addicció a les compres, un problema agreujat per les rebaixes i internet

Aquesta malaltia augmenta especialment entre joves i dones, i pot afectar de manera greu la vida social, familiar i laboral de qui la pateix

Durant les rebaixes augmenten les compres fora mida / À Punt NTC

L'època de rebaixes pot ser una bona oportunitat per a adquirir aquell producte que necessitàvem a un preu més reduït, però aquesta temporada també pot incitar els consumidors a fer compres de manera compulsiva.

És el que experimenta molta gent, en especial joves i dones, que poden desenvolupar una addicció a les compres, un problema al qual, segons el Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana, no s'ha de llevar importància perquè pot acabar afectant greument la vida social, familiar i laboral.

A banda de les rebaixes, les compres en línia també poden ser un factor de risc. L'accés durant les 24 hores del dia, l'opció de pagar fent sols un clic o tindre la possibilitat de tornar els productes facilita comprar per internet. Tot açò pot portar a desplegar un comportament addictiu que afecta tant econòmicament com emocionalment, ja que les persones que ho pateixen poden sentir vergonya, culpa, depressió i inclús arribar a endeutar-se. Per això es recomana consultar un especialista en conductes addictives si es detecten aquestes pautes.

També et pot interessar

stats