La vaga de transportistes, sense afectació a la Comunitat Valenciana

L'Autoritat Portuària de València confirma que hi ha "normalitat absoluta" en el trànsit de la V-30 i l'accés al port

Carreteres valencianes, aquest dilluns
Carreteres valencianes, aquest dilluns / Biel Aliño (EFE)

Les primeres hores de la vaga indefinida de transportistes convocada en tot l'Estat per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport transcorren sense impacte a les comarques valencianes. El territori no ha tingut pràcticament afectació per les aturades, segons ha confirmat a À Punt el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

El dia ha començat sense incidències a Mercavalència i als ports valencians. L'Autoritat Portuària de València (APV) ha assenyalat que hi havia "normalitat absoluta" en el trànsit de la V-30 i en l'accés sud al port de la ciutat. A més, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han posat en marxa un dispositiu de vigilància especial per a garantir la cadena de subministraments. Així, s'han mobilitzat efectius a les portes del recinte portuari, on en la vaga del març passat se situaren els piquets que interromperen el pas de les mercaderies.

"No hi ha cap parada", ha assenyalat Salvador Navarro, rotund. El líder de la patronal valenciana considera que l'aturada convocada "no té cap sentit" i recorda que l'acord que el sector va tancar amb el Ministeri de Transports al desembre permet traslladar els sobrecosts de la crisi energètica i de preus a la clientela.

Sense suport de les patronals

L'aturada dels transportistes ha començat aquesta mitjanit. Els camioners de la Plataforma en Defensa del Transport de Mercaderies, la mateixa que va protagonitzar una aturada de vint dies al març, continuen concentrats des de diumenge davant de l'estadi Wanda Metropolitano i es manifesten aquest dilluns per les avingudes de Madrid. L'entitat, formada per camioners autònoms i de pimes principalment, denuncia amb la protesta que el govern espanyol no aplica la llei de costos; és a dir, ni fa inspeccions ni sanciona qui els contracta a pèrdues.

La vaga està secundada per transportistes autònoms, però no per les patronals majoritàries de tot l'Estat, que s'han despenjat de la convocatòria. Entre d'altres, la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET), que representa més de 1.500 empreses i 20.000 professionals del transport de diversos sectors de la Comunitat Valenciana.

Des de Mercamadrid han informat que no s'observen moviments de piquets, i s'ha apreciat poc flux de camions pel recinte durant la matinada. Des d'aquest dilluns, tres furgonetes d'antidisturbis de la Policia Nacional custodien el recinte, sense que s'hagen produït disturbis en aquest mercat.

També et pot interessar

stats