La patronal valenciana del transport no se sumarà a la vaga indefinida convocada dilluns

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística sosté que "no és responsable fer una aturada en aquest moment"

Camions parats en una imatge d'arxiu
Camions parats en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) no secunda l'aturada del sector convocada amb caràcter indefinit a partir de dilluns que ve. És una decisió presa per majoria durant la junta directiva que ha tingut lloc aquest dimecres. 

Aquesta patronal representa més de 1.500 empreses i 20.000 professionals del transport a la Comunitat Valenciana i agrupa empreses i associacions de subsectors com el de transport de mercaderies, mudances i logística. Ara se suma al plantejament de la federació de transport de mercaderies d'Alacant i l'associació de Castelló, que ja avançaren que no aniran a la vaga convocada la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport per a denunciar l'incompliment per part dels carregadors de la llei de costos.

"Entenem que no és responsable fer una aturada en aquest moment, ni per a les empreses ni per la societat i tampoc tenint en compte com està la situació actual del país" ha remarcat Carlos Prades és el president de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport. Des d'aquesta entitat aposten per continuar negociant per a solucionar els conflictes que afecten el sector. 

Els transportistes que aniran a la vaga protesten perquè el govern espanyol no aplica la llei de costos: ni fa inspeccions ni sanciona qui els contracta a pèrdues. Tot i això, les organitzacions majoritàries del transport a escala estatal, com el Comité Nacional del Transport per Carretera, han confirmat que no secundaran les mobilitzacions perquè diuen que no tenen motius. 

La protesta ha tingut, per tant, una acollida més tèbia en el sector i no es preveu que ocasione els nivells de desabastiment que van produir-se durant la vaga de març. Pel que fa al govern espanyol, ha desautoritzat completament la convocatòria, alhora que ha demanat responsabilitat. Diuen que han complit amb tots els compromisos assumits i que han injectat subvencions al sector per valor de 900 milions d'euros.

També et pot interessar

stats