La distribució accelera el transport de mercaderies abans de la vaga indefinida convocada des de dilluns

Les empreses han notat un increment de les comandes per por al fet que la setmana que ve hi falten productes

La distribució accelera els transport de mercaderies abans de la vaga indefinida convocada des de dilluns / À Punt NTC

Augmenten les comandes de transport de mercaderies per a evitar l'impacte de la vaga que han convocat els conductors autònoms a partir de dilluns. Tot i que no esperen que la protesta ocasione els nivells de desabastiment que hi va haver en la vaga de març, els més previsors no volen quedar-se sense gènere.

Les distribuïdores han notat un increment en les comandes per por a la falta de productes la setmana que ve. Tot i que la convocatòria del passat mes de març, ací va ser minoritària, va comportar algunes incidències i problemes d'abastiment. Per això, demanen seguretat per als transportistes que no vulguen sumar-se a la parada. 

Empreses proveïdores i clients estan avançant les seues comandes per a evitar l'efecte de la vaga que comença dilluns. Molts clients demanen avançar les comandes abans de la protesta.

De moment, la patronal del sector es desmarca de les mobilitzacions, però els camioners que sí que secundaran la vaga, conten que hi ha trajectes en què el preu del combustible els suposa el 70% de tot el que els paguen. Una situació que qualifiquen d'insostenible. 

“La llei de costos està publicada, però està tancada en un calaix com si fora paper mullat”. És la denúncia principal dels transportistes, la majoria autònoms, que han convocat una vaga indefinida a partir de dilluns que ve. 

Des de la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport, que lidera la convocatòria de l’aturada, diuen que el govern espanyol no aplica la llei: ni fa inspeccions ni sanciona a qui els contracta a pèrdues. Aquesta és la postura que defensa Álvaro Ortiz, que afirma que el sector no va a cap lloc i que no li ixen els comptes. 

Per contra, les organitzacions majoritàries del transport no secunden la vaga perquè diuen que no hi tenen motius. José Ramón Bueno fa dèsset anys que està al volant i té clar que farà vaga: “la llei que s’ha aprovat és la que s’està complint i tampoc considere que estem treballant a pèrdues”, assegura.

També et pot interessar

stats