La patronal del transport de València decideix si se suma a la vaga indefinida

L’aturada vol denunciar l’incompliment de la llei de costos, que impedeix que es contracte a pèrdues

Camions en vaga
Imatge d'arxiu de camions en vaga / Europa Press

La vaga indefinida per a protestar per l'incompliment per part dels carregadors de la llei de costos, convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport, genera disparitat d’opinions en el sector.  La federació de transport de mercaderies d'Alacant i l'associació de Castelló ja han dit que no aniran a la vaga i aquest dimecres és el torn de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET), que ha convocat la junta directiva en què es decidirà si s'hi suma.  

L’associació representa els interessos de més de 1.500 empreses i 20.000 professionals del transport valencià i agrupa empreses i associacions de subsectors com el de transport de mercaderies, mudances i logística.

Els transportistes que aniran a la vaga reclamen que el govern espanyol no aplica la llei de costos: ni fa inspeccions ni sanciona qui els contracta a pèrdues. Tot i això, les organitzacions majoritàries del transport, com el Comité Nacional del Transport per Carretera, han confirmat que no secundaran la vaga perquè diuen que no tenen motius. 

Pel que fa al govern espanyol, ha desautoritzat completament la convocatòria, alhora que ha demanat responsabilitat. Diuen que han complit amb tots els compromisos assumits i que han injectat subvencions al sector per valor de 900 milions d'euros.

També et pot interessar

stats