La Unió de Llauradors justifica les mobilitzacions per a defensar el model valencià del camp

Carles Peris demana mesures per a aconseguir una remuneració justa i que els tercers països que venen a Europa "competisquen amb les mateixes regles del joc"

Hort de tarongers
Hort de tarongers / Arxiu

Les organitzacions agràries valencianes presenten aquest divendres el calendari de mobilitzacions per a setmanes vinents. El secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris, ha justificat en Les notícies del matí les protestes per la necessitat de defensar el model valencià del camp.

Segons ha explicat Peris, el lema "SOS: per la supervivència del camp valencià" és de supervivència perquè "volem defensar el model valencià que considerem més social i ha teixit totes les poblacions agrícoles, i està en risc per un model de moltes terres en mans de pocs".

Peris ha destacat que un dels objectius principals d'aquestes mobilitzacions és aconseguir mesures de suport per a tindre una remuneració justa. "A pesar que hi ha una reforma de la llei de la cadena agroalimentària, la posició de domini dins del mercat la tenen les grans superfícies, que són les que estan marcant el preu i, al final, el productor és qui menys rep", ha lamentat.

Importacions de països tercers

Un altre dels problemes per al camp valencià és el de les creixents importacions que procedeixen de països tercers, que afonen els preus. El secretari de la Unió ha indicat que els polítics han d'entendre que tots els acords internacionals que s'estan revisant ara, com el de Sud-àfrica, "no es poden fer com fins ara".

Tota l'agroalimentació valenciana va al mercat europeu i està competint amb països que produeixen molt barat i venen a Europa a preus molt baixos. Per això, es demanen mesures que regulen el mercat.

"Qui vulga vindre al mercat europeu ha de produir segons els estàndards tan exigents dels productors europeus. Volem jugar amb les mateixes regles del joc, perquè això representa un increment de cost".

D'altra banda, els agricultors consideren un èxit l'aprovació del tractament en fred per a les importacions estrangeres i Peris ho veu com un primer pas per a aconseguir altres objectius.

També et pot interessar

stats