Unides Podem demana la compareixença del president de CaixaBank a les Corts per l'ERO

La coalició vol conéixer les conseqüències de la fusió amb Bankia i demana explicacions pels vora 1.000 acomiadaments a la Comunitat Valenciana

Nova retolació amb el logo de CaixaBank en l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València
Nova retolació amb el logo de CaixaBank a l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València / Europa Press

Unides Podem-Esquerra Unida ha demanat la compareixença a les Corts del president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, perquè explique les conseqüències que ha tingut la fusió amb Bankia, després d'haver anunciat un ERO que suposarà l'acomiadament de 8.921 treballadors, 942 d'ells a la Comunitat Valenciana.

Segons ha destacat el portaveu d'Economia d'aquest grup parlamentari, Ferran Martínez, "és la retallada més gran de llocs de treball en el sector en tota la nostra història". La majoria d'acomiadaments es concentren a les oficines de l'entitat i Martínez assegura que afectarà tant el servei que reben els seus clients com els seus drets com a consumidors.

El diputat morat també ha recordat que la fusió entre Bankia i CaixaBank es va anunciar "a so de bombo i platerets" com un gran èxit, però no es va posar l'accent en les conseqüències. Unides Podem va mostrar el desacord amb la fusió entre Bankia i CaixaBank al setembre precisament pels "riscos que suposava en termes de destrucció d'ocupació". El portaveu d'Economia ha subratllat que la fusió redueix la competència i reforça l'oligopoli en el sector.

L'estabilitat del sector bancari la paguem de la nostra butxaca tots els ciutadans i ciutadanes. Pilar Lima - Síndica d'Unides Podem

Per la seua part, la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, ha insistit que Bankia, que tenia una participació majoritària de l'Estat, havia de convertir-se en una "autèntica banca pública". Lima ha reivindicat que l'Estat ha d'usar ara la seua participació de manera activa per a "defensar l'interés general i canviar l'orientació de les decisions de l'entitat".

Igualment, la síndica podemita ha recordat que "l'estabilitat del sector bancari la paguem de la nostra butxaca tots els ciutadans i ciutadanes" perquè Bankia va rebre més de 23.000 milions d'euros de diners públics.

També et pot interessar

stats