CaixaBank impulsa un dels majors ERO financers i retallarà 942 llocs de treball a la Comunitat Valenciana

Al conjunt d'Espanya, suprimirà 8.291 treballadors i tancarà 1.534 oficines, més de la quarta part de les que té

Nova retolació amb el logo de CaixaBank / À Punt NTC
Una de les seus de Caixabank, al centre de la ciutat de València

La direcció de CaixaBank retallarà 8.291 llocs de treball del seu personal, és a dir, un 18,67% del total dels assalariats del banc a Espanya. D'aquests comiats, 942 afectaran a treballadors valencians. Així mateix, la nova entitat bancària, fruit de la fusió de "la Caixa" i Bankia, tancarà 1.534 oficines en tot Espanya, el 27,2% de la xarxa que té actualment. 

Els responsables de l’entitat han donat a conéixer aquest dimarts l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) als representants sindicals. L’ERO serà un dels majors de la història del sector financer espanyol. 

Entre les mesures, Caixabank proposa que les eixides siguen voluntàries, tot i que si no s'arriba a la xifra de 8.300 treballadors, s’aplicaria el criteri de meritocràcia. La intenció és que els majors de cinquanta anys no ocupen més del 50% de l'expedient. A més, també hi inclouen un canvi en les condicions salarials de la plantilla que es quede, al·legant que el cost salarial mitjà dels seus empleats és molt més alt que els de la competència.

Per a Ruth Bolaños, responsable d'organització i mitjans de CCOO, aquesta actuació bancària “és una falta absoluta de respecte per a les més de quaranta mil persones que formen CaixaBank” i acusa l'entitat d’oferir “unes condicions i unes xifres que són totalment inassumibles. Sobre l’informe de propostes de solucions presentat per l’entitat, Bolaños asegura “que no podem classificar-la d'una altra manera que no siga un insult per a la plantilla”. 

Preguntada en la roda de premsa després del Consell de Ministres, la ministra d’Hisenda i portaveu del govern central, María Jesús Montero, ha assegurat que les xifres de l’ERO serien molt superiors si en el sector financer no s'hagueren produït fusions. En relació amb l’ajust d’oficines i ocupació, Montero ha reconegut que “és quantiós i important, però podria ser molt superior si cada entitat haguera fet reestructuració pel seu costat.”

Així mateix, la ministra ha assegurat que el govern “sempre lamenta que es produïsquen acomiadaments” quan hi ha crisis econòmiques i financeres, raó per la qual treballen en mecanismes que permeten sostindre l'ocupació de persones amb major dificultats financeres”. 

Després de la fusió amb Bankia, CaixaBank té actualment a Espanya 44.400 empleats, sense incloure personal de les filials, que no estan afectades per l'ajust, i disposa de 5.639 oficines a Espanya.

També et pot interessar

stats