Díaz veu "preocupants, inassumibles i incomprensibles" els ERO en CaixaBank i el BBVA

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball ha indicat que els ajustos anunciats en la banca no tenen res a veure amb la Covid-19

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz
La vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz / EuropaPress

La vicepresidenta tercera del govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest divendres que els ajustos de plantilla anunciats per entitats financeres com CaixaBank i el BBVA són "preocupants, inassumibles i incomprensibles".

Díaz, en declaracions a la cadena SER, ha assenyalat que li consta que almenys pel que fa a l'ERO de CaixaBank, entitat en què el govern té una participació, l'executiu "està treballant per a mitigar" l'ajust anunciat, que afecta quasi 8.300 persones.

La vicepresidenta ha explicat que era "previsible", quan es va anunciar la fusió entre CaixaBank i Bankia, que es produïra un ajust d'ocupació, i ha volgut recordar a les entitats financeres que "s'estan jugant la reputació".

"Les grans entitats financeres no s'han acollit a expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i per tant no han rebut diners públics, però no és comprensible que en una crisi d'aquestes característiques s'estiga acudint a aquest mecanisme (ERO), que té altres riscos que afecten els consumidors, com la desaparició d'oficines bancàries", ha apuntat.

Díaz ha assegurat que així com en plena crisi va afirmar que les entitats financeres van estar a l'altura de les circumstàncies, ara els diu que els ajustos de plantilla anunciats "no són assumibles per la societat en aquest moment".

"Els ajustos no són assumibles per la societat en aquest moment" Yolanda Díaz - Ministra de Treball

"És un tema de bastant substància i per descomptat és incomprensible. Tenim més de 3,9 milions de persones en l'atur, gent que ho està passant molt malament, xicotetes empreses que ho estan passant molt malament i això no és el que necessitem. Demane que isquem de la crisi aportant el millor de nosaltres", ha apuntat Díaz.

La vicepresidenta tercera ha indicat que els ERO anunciats en la banca no tenen res a veure amb la Covid-19, sinó que venen d'abans i estan relacionats amb el fenomen de reestructuració del sector financer.

També et pot interessar

stats