L'ERO de BBVA planteja acomiadar 248 persones a la Comunitat Valenciana

El pla d'ajust afectarà més de 3.700 persones a Espanya i contempla tancar 530 oficines

Seu del BBVA a Madrid
Seu del BBVA a Madrid

La direcció de BBVA ha plantejat als sindicats un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 3.798 persones a tot l'Estat, que afectarà 248 llocs de treball a la Comunitat Valenciana, segons fonts de la negociació. Per províncies, 115 estan a la de València, 107 a Alacant i 26 a Castelló. A més, preveu tancar 530 oficines, 35 de les quals estan a la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Múrcia. Un procediment que l'entitat bancària fonamenta en motius productius i organitzatius derivats de la transformació digital.

Aquesta primera oferta del pla d'ajust s'aplicarà concretament sobre els serveis centrals i la xarxa de sucursals de BBVA SA, que té al voltant de 23.300 empleats, i quedaran fora del pla la resta de les societats de l'entitat a l'Estat. L'afectació final dependrà de l'obstinació i de l'esforç de la taula negociadora. CCOO, el sindicat majoritari, considera que les xifres posades damunt la taula per la cúpula directiva de la companyia tenen un plantejament d'eixida "insostenible i escandalós". 

BBVA dona suport a la seua decisió en el context de profunda transformació per al sector, marcada per una enorme pressió competitiva, baixos tipus d'interés, l'adopció accelerada dels canals digitals per part dels clients i l'entrada de nous actors digitals. El banc considera que per a garantir la seua competitivitat i la sostenibilitat de l'ocupació a futur, resulta "imprescindible" continuar treballant de forma encara més decidida per a reduir l'estructura de costos.

L'ERO plantejat per BBVA és el segon anunciat en una gran entitat financera des que va començar l'any, després de saber-se que la nova CaixaBank retallarà 8.291 llocs de treball, 942 dels quals a la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats