Una tractorada reclama a Castelló la derogació de lleis europees de “fals mediambientalisme” per a rescatar l’agricultura

Els llauradors adverteixen que si no es relaxen les restriccions, el 20% del sector abandonarà l’activitat

Llauradors que s'han concentrat a la Ciutat del Transport de Castelló abans d'iniciar la marxa cap al centre de la ciutat
Llauradors que s'han concentrat a la Ciutat del Transport de Castelló abans d'iniciar la marxa cap al centre de la ciutat / Andreu Esteban (Efe)

El malestar del sector agrícola s’ha tornat a sentir a les carreteres valencianes. En la novena jornada de protestes, una marxa sol·licitada per l'Associació d'Agricultors Independents de Vila-real, a petició dels promotors, i autoritzada per la subdelegació del govern a Castelló ha sigut secundada per un centenar de tractors i altres vehicles agrícoles. La protesta s’ha dirigit al centre de la capital de la Plana per a entregar un manifest a la subdelegada del govern espanyol, Antonia García, en el qual reclamen la derogació de la normativa europea que podria, asseguren, acabar amb l'agricultura.

Així ho explicava Víctor, l'agricultor que ha llegit el manifest als seus companys a la Ciutat del Transport de Castelló, punt de concentració dels tractors abans de dirigir-se cap al centre de la capital de la Plana. Aquest llaurador remarcava també que la marxa no responia a la crida de partits polítics o organitzacions agràries, sinó a una convocatòria particular dels agricultors i ramaders autònoms coordinats a través de grups de whatsapp.

Amb les d’aquest dimecres, ja són nou les jornades en què els llauradors han eixit a protestar als carrers per a reclamar ajudes que traguen el sector de la situació agònica que pateix. En aquest sentit, en el manifest que han llegit a la Ciutat del Transport, els propietaris de les explotacions han reclamat que “es deroguen lleis, estratègies, directiva i reglaments que naixen del Pacte Verd Europeu i són restriccions per a un fals mediambientalisme”.

En el manifest, els llauradors destacaven que "hi ha informes que sostenen que amb aquestes restriccions, el 20% de l'agricultura europea s'abandonarà i el que no es cultive ací, es portarà en vaixells que contaminaran i creixerà l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle".

La marxa comptava amb autorització oficial; de fet, la subdelegació del govern espanyol concretava que l’acció reivindicativa tenia permís entre les deu i mitja del matí i les set de la vesprada. 

També et pot interessar

stats