Els llauradors bloquegen la frontera amb França en la novena jornada de mobilitzacions

Tallen els accessos al port de Tarragona i també l’autovia que creua Andalusia

Vora 400 llauradors bloquegen l'AP-7 a Girona, a uns 40 quilòmetres de la frontera
Vora 400 llauradors bloquegen l'AP-7 a Girona, a uns 40 quilòmetres de la frontera / David Borrat (Efe)

Les protestes dels llauradors es fan sentir a la frontera amb França en la novena jornada de mobilitzacions del sector. Les concentracions dels agricultors en diverses artèries essencials que comuniquen Espanya amb el país veí, com ara l’AP-7, generen llargues cues de vehicles que intenten accedir tant al país gal com a Espanya. Els agricultors han manifestat la seua intenció de mantindre les protestes durant tota la jornada.

Vora 400 llauradors, molts amb el seu tractor, han tallat el trànsit en diversos punts de Girona, a pocs quilòmetres de la frontera. Els agricultors també han ocupat la calçada de la nacional 2 i bloquegen els accessos al port de Tarragona. En molts casos han passat la nit a les carreteres.

Aquesta és la segona setmana de protestes del sector agrícola, però els ànims dels llauradors semblen estar lluny d’encalmar-se. De fet, a Granada els agricultors també han mantingut durant un temps tallada l’autovia A-44 a Iznalloz (Granada).

Jornada d'intenses protestes a Andalusia

A Andalusia, les protestes degudament autoritzades tenen previst hui bloquejar els accessos al port de Motril o l’autovia A-4, a l’altura de Guarromán (Jaén), donat que és una de les principals vies d’accés a la comunitat autònoma. També tenen intenció de tallar els accessos a la ciutat de Sevilla.

Des de la primera jornada de protestes, dimarts passat, la policia ha detingut 34 persones al conjunt d’Espanya i ha tramitat 3.180 denúncies, segons han confirmat fonts d’Interior. 

També et pot interessar

stats