Les organitzacions valencianes fan un front comú amb el Fòrum Agrari per a traslladar les seues reivindicacions

El cap del Consell es compromet a fer costat a les peticions de la nova organització davant el govern espanyol i Europa

El president de la Generalitat amb els representants de les principals organitzacions agràries integrades en el Fòrum Agrari / Jorge Gil (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de febrer 2024 - 14:55 Actualitzat: 13 de febrer 2024 - 20:43

Les principals organitzacions agràries valencianes fan un front comú per a alçar la veu de les seues reivindicacions. Aquest dimarts han presentat al president de la Generalitat el Fòrum Agrari de la Comunitat Valenciana, una entitat que naix en plenes protestes del sector per la falta de rendibilitat agrària i els perjuís de la política agrària europea.

El cap del Consell, Carlos Mazón, ha agraït a aquest fòrum "la capacitat d'unió i coordinació", que veu "absolutament necessària per a les reivindicacions que la Comunitat Valenciana necessita". Mazón ha enaltit el sector agrícola valencià perquè, com ha exposat, els seus actors són "els que millor han fet els deures" en capítols concrets com l'aigua, usant-la amb responsabilitat i sostenibilitat, per la qual cosa tenen "l'autoritat moral i real de poder reivindicar" el que per a ells és just.

Després de defensar la productivitat agrícola de la Comunitat Valenciana, el cap del Consell ha demanat al govern central que plantege davant d'Europa les reivindicacions del camp valencià i mediterrani perquè l’agricultura deixe de ser "la moneda de canvi" que ha usat la Unió Europea: "Això ha d'acabar", ha sentenciat.

El president de la Generalitat ha recordat també la necessitat que s'exigisca d'una vegada l'ampliació del nou reglament de tractament en fred per a tots els cítrics, així com controls en origen abans de la importació de fruites i verdures.

També et pot interessar

stats