El Comité de Gestió de Cítrics considera positives les mesures de tractament en fred per a les importacions de Sud-àfrica

Inmaculada Sanfeliu demana una major implicació a les administracions en l'aigua per a no deixar caure un sector que produeix set milions de tones a Espanya per valor de 3.700 milions d'euros

Inmaculada San, presidenta del Comité de Gestió de Cítrics de la Comunitat Valenciana
Inmaculada Sanfeliu, presidenta del Comité de Gestió de Cítrics de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El Comité de Gestió de Cítrics de la Comunitat Valenciana compleix 50 anys i ho celebra aquest dimarts de matí en un acte on estan presents el president de la Generalitat i el ministre d'Agricultura.

Aquesta patronal i lobby format per empreses exportadores i productors de tot Espanya considera positives les mesures fitosanitàries aprovades per la Comissió Europea per a les importacions procedents de Sud-àfrica.

La presidenta, Inmaculada Sanfeliu, en declaracions a Les notícies del matí, ha destacat que el tractament en fred ha marcat un abans i un després i "és un canvi de paradigma en la sanitat vegetal en la UE".

Segons ha explicat, encara que ha de recórrer un camí, "el més important és que ja ha eixit i està adoptat d'una manera sòlida".

Ara, diu que el més rellevant és que millore la implantació i el control. "Treballarem vigilants per a previndre l'entrada d'una plaga, com la falsa arna, que podria tindre conseqüències molt roïnes per a la nostra citricultura.

L'any passat es va posar en marxa l'obligació del tractament en fred que, des de Sud-àfrica, consideren una ferramenta de proteccionisme.

En matèria d'aigua, Sanfeliu ha demanat una major implicació a les administracions per a no deixar caure un sector que produeix anualment set milions de tones al conjunt de l'Estat per valor d'uns 3.700 milions d'euros.

D'altra banda, Inmaculada Sanfeliu ha lamentat que tenen per davant una campanya citrícola complicada. "És una campanya especial, perquè és curta a causa del volum i complicada per la dificultat de la demanda". Els preus són bons, però altra cosa són els quilos i, segons Safeliu, "cal fer el compte de volum comercialitzat per preu".

També et pot interessar

stats