Un terç de l'energia que consumisca la gigafactoria de Volkswagen es generarà amb plantes fotovoltaiques a Sagunt

Més de quaranta ponents del sector debaten sobre el present i futur de les energies renovables en el congrés d’Avaesen

Taula redona sobre revolució energètica en el congrés d'Avaesen
Taula redona sobre revolució energètica en el congrés d'Avaesen / Eva Mañez (Europa Press)

Federico Díaz Betancourt, responsable de sostenibilitat de PowerCo ES, filial de Volkswagen, ha destacat que “fins al 30% de l'energia renovable que es consumisca en la gigafactoria de cel·les de bateries que s'ha projectat en Parc Sagunt II es generarà amb plantes fotovoltaiques instal·lades a la zona”.

Betancourt ha participat aquest dijous en una taula redona sobre revolució energètica i reindustrialització verda dins de la segona edició del congrés Energy Revolution, organitzat per l'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia Avaesen, en el qual més de quaranta ponents del sector s'han donat cita per a debatre sobre el present i futur de les energies renovables des de múltiples perspectives.

Així, ha destacat l'impacte que tindrà la gigafactoria: 3.000 ocupacions directes, 33.000 indirectes i amb 3.200 milions d'inversió. Sobre aquest tema, ha assenyalat que el repte de l'automoció és la transformació de la indústria de motors tradicionals a elèctrics, però ha assenyalat que una planta com la de PowerCo ES “consumeix més energia que una tradicional de cotxes”.

En aquest sentit, ha recalcat, és “crucial no només l'impacte econòmic sinó també la petjada de carboni, perquè meta és zero emissions” i per això ha destacat que produiran amb fotovoltaica un terç del seu consum energètic.

Així mateix, ha destacat que el primer pas per a aconseguir una economia circular és el reciclatge, per la qual cosa treballen per a reciclar no només els mateixos residus que generen, sinó també les bateries quan arriben a la seua fi de cicle.

De la mateixa manera, Lalo Salve, d'Aliança Valenciana de Bateries i vicepresident de Power Electronics, ha destacat que fa trenta-sis anys que treballen en l'eficiència energètica i després en les renovables.

La inauguració ha sigut a càrrec del president d’Avaesen, Marcos J. Lacruz, del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la secretària d'Estat d'Energia del Ministeri de Transició Ecològica, Sara Aagesen. Aquesta última ha assegurat que “el sistema energètic del futur cada vegada està més a prop, però s’ha d'accelerar la transició energètica” perquè Europa “té moltíssima dependència dels combustibles fòssils i això ens fa febles i menys competitius”. Així mateix, ha destacat que l'autoconsum “s'ha multiplicat en 2022 un 100% respecte a l'any anterior”. 

També et pot interessar

stats