UGT i CCOO es manifesten a Castelló de la Plana per un conveni del taulell amb millores salarials i socials

Demanen un increment salarial respecte a l'IPC, un extrem que rebutja frontalment la patronal Ascer a causa de l'impacte del gas, que afecta ja més de 7.000 treballadors en ERTO i ERO

Manifestació dels sindicats UGT i CCOO a Castelló
Manifestació dels sindicats UGT i CCOO a Castelló de la Plana / À Punt NTC

Els sindicats UGT i Comissions Obreres s'han manifestat aquest divendres pel centre de Castelló de la Plana. Reivindiquen un conveni amb millores salarials i socials i critiquen el bloqueig que està exercint la patronal Ascer.

Es manifesten perquè continuen sense tindre un conveni que reculla les seues demandes, especialment demanen un increment salarial respecte a l'IPC.

Un extrem que rebutja frontalment la patronal Ascer a causa, diuen, de l'impacte del preu de les energies que ha afectat els resultats empresarials.

Vicente Chiva, secretari general de Fica UGTPV Castelló, ha assenyalat que mentre no se solucione el conveni, "es manifestaran cada mes des de la plaça de Maria Agustina fins a la seu d'Ascer". Chiva espera que la patronal "rebaixe les seues pretensions per a poder arribar a un acord".

Jordi Riera, secretari general de la federació de l'Hàbitat de Comissions Obreres, ha indicat que continuaran reivindicant perquè el sector ha tingut "molt bones dades econòmiques aquests anys i això ha de donar per a fer costat als treballadors i les famílies".

No obstant això, reconeix que no tenen "cap previsió de reunió amb la patronal damunt de la taula, però continuarem insistint".

Tot en un moment en el qual estan augmentant els ERTO i els ERO per la pujada del preu del gas, que afecten ja més de 7.000 treballadors del sector tauleller de Castelló.

En aquest sentit, Chiva ha avançat que el 27 d'octubre els sindicats mantindran una reunió a Madrid amb el secretari d'Estat juntament amb la patronal "per a reclamar els ERTO RED que són unes ajudes per a les empreses que estalvien en cotització i perquè els treballadors posen a zero el comptador de l'atur".

D'altra banda, el 3 de novembre els sindicats de Castelló s'uniran a la manifestació nacional sobre salaris que hi ha convocada a Madrid.

També et pot interessar

stats