El sector ceràmic convoca una manifestació a Castelló pel bloqueig de la negociació del conveni

Els sindicats reivindiquen millores salarials i socials en una indústria que genera 25.000 llocs de treball directes i indirectes

Una producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic
Una producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic / ASCER

El sector ceràmic de la província de Castelló, amb els sindicats UGT i CCOO al capdavant, ha convocat per a aquest divendres una concentració-manifestació a la plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana per a reivindicar un conveni col·lectiu, amb millores salarials i socials, i denuncia el "bloqueig" de la patronal.

Des de CCOO han convocat als delegats a una assemblea per a debatre la situació actual i decidir els següents passos a seguir durant la tardor. Segons han informat en un comunicat, la situació és "dura per a moltes famílies del sector, que s'enfronten de nou a ERO, ERTO i altres mecanismes que utilitza la patronal". La ceràmica aglutina al voltant de 25.000 llocs de treball directes i indirectes.

"La part social no és aliena a la crisi mundial que travessem, per això s'han presentat propostes realistes i mantenim una actitud oberta en la negociació", ha indicat CCOO, que considera que “la patronal Ascer segueix en l'entossudiment de precaritzar llocs de treball i traslladar les pèrdues de la crisi als treballadors i a les treballadores”.

També et pot interessar

stats