UGT-CaixaBank denuncia que no poden atendre igual a la mateixa clientela amb la meitat de personal

Méndez destaca que amb la manifestació d'aquesta vesprada a València demanen mitjans per a millorar l'atenció i una reducció de les exigències comercials

22.02.2022 | Entrevista LNM Mari Carmen Méndez

Els treballadors de CaixaBank demanen a la direcció de l'empresa més mitjans per a millorar les condicions laborals i garantir l'atenció a la clientela. La secretària general de la UGT-Caixabank, Mari Carmen Méndez, ha denunciat a Les notícies del matí que després del procés de fusió de CaixaBank i Bancaixa "difícilment es pot oferir la mateixa atenció amb la meitat de personal".

Els sindicats dels treballadors de CaixaBank han convocat aquest dimarts manifestacions a les principals ciutats espanyoles, també a València, en protesta pel clima laboral.

A la falta de personal derivada del procés de reestructuració s'han unit les nombroses baixes de treballadors a causa de la pressió constant de la direcció i els clients. "Els treballadors ho estan passant malament i la meitat de la plantilla està prenent ansiolítics. Necessitem un model de canvi de gestió laboral urgent", ha reclamat.

Maria Carmen Méndez ha destacat que amb la manifestació demanen més mitjans per part de l'entitat per a millorar l'atenció al públic i una reducció de les exigències comercials. "A vegades la direcció oblida que els reptes comercials que ens imposen no poden estar per damunt de l'atenció als clients".

Segons ha assenyalat, hi ha hagut molts problemes amb els caixers automàtics i el procés de digitalització durant la fusió de les dues entitats, que ha provocat nombroses queixes. Per això els sindicats demanen a la direcció de l'empresa un procés d'adaptació que permeta formar tant la plantilla com els clients, als quals cal acompanyar. "Que formen la plantilla, facen equips i s'atenguen els clients com es mereixen".

La secretària general de la UGT-CaixaBank afirma que no demanen res desmesurat i que hi ha "una altra manera de treballar perquè l'empresa obtinga beneficis sense que hi haja empleats i clients insatisfets".

Tot açò en un moment en què la reivindicació de les persones majors sobre l'atenció presencial ha pres més força que mai i l'endemà que la banca i el Ministeri d'Economia signaren un nou protocol de pràctiques sobre aquesta qüestió. Planteja, entre altres coses, ampliar l'atenció presencial amb preferència per als majors de 65 anys i les persones amb diversitat funcional.

També et pot interessar

stats