La UE pacta quotes provisionals de pesca a causa de la falta d’avanços en la negociació amb el Regne Unit

Des del Brexit, Brussel·les i Londres han de negociar cada any les possibilitats de pesca per a un centenar de poblacions de peixos de gestió compartida.

Dues banderes de la UE onegen a Brussel·les / Yves Herman (Reuters)
Dues banderes de la UE onegen a Brussel·les / Yves Herman (Reuters)

Els ministres de Pesca de la Unió Europea han arribat aquest dimarts a un acord per a prorrogar fins al 31 de juliol d'enguany les possibilitats de pesca provisionals de les poblacions de peixos compartides amb el Regne Unit per la falta d'avanços en les negociacions amb les autoritats britàniques per a fixar les quotes definitives d'enguany. A falta de declaracions oficials, la delegació espanyola s’ha mostrat de moment satisfeta amb l’acord.

"Després de diverses hores de negociació, aquest Consell de Ministres ha aconseguit l'objectiu d'aprovar les quotes provisionals fins al 31 de juliol per als recursos compartits amb el Regne Unit", ha anunciat en una roda de premsa el ministre de Mar de Portugal, Ricardo Serrao, que aquest semestre ostenta la presidència de torn de la UE. 

Des de l'eixida del Regne Unit de la UE, Brussel·les i Londres han de negociar cada any les possibilitats de pesca per a un centenar de poblacions de peixos, la gestió de les quals és compartida. Com encara no han aconseguit un acord respecte a les d'enguany, la UE ha decidit assignar-se quotes provisionals per a cadascuna de les poblacions i permetre així que la seua flota continue pescant.

Espanya arribava a les negociacions preocupada pel rap i el gall capturats a l'oest d'Escòcia i el mar Cèltic, poblacions molt estacionals que concentren la pesca cada any fins a agost. La delegació que encapçala el ministre Luis Planas reclamava un percentatge més gran per a aquests poblacions de peixos. De moment i sense més detalls sobre el resultat de l'acord, fonts diplomàtiques han assenyalat que Espanya està "satisfeta" amb el resultat de la negociació perquè dona "continuïtat" a l'activitat de la flota i permet a la Comissió concloure "de manera imminent" les negociacions amb el Regne Unit.

També et pot interessar

stats