El turisme de creuers portarà enguany a Alacant quasi 90 vaixells i un impacte econòmic de 70 milions

L’any que ve l’Ajuntament espera 120 grans embarcacions al port, de manera que es podrien superar els 300.000 turistes arribats per la mar

Dos grans vaixells de MSC en aigües d'Alacant, companyia que ha establit a la ciutat un dels seus ports base
Dos grans vaixells de MSC en aigües d'Alacant, companyia que ha establit a la ciutat un dels seus ports base / À Punt NTC

Quan acabe l’any, vora 90 creuers, amb 221.000 passatgers, hauran fet terra a la ciutat d’Alacant. Això implicarà, segons els càlculs de l’ajuntament, que el turisme de creuer haurà deixat en la ciutat més de 40 milions d’euros que, sumats als impostos indirectes i induïts, la xifra pot créixer fins als 70 milions d’euros. Pel que fa a les previsions de l’any que ve, es preveuen escales que podrien superar els 300.000 creueristes.

Són les estimacions que ha oferit el consistori alacantí, coincidint amb els “set dies de rècord” que ha encadenat la ciutat aquest agost per l'arribada de tres vaixells i 14.000 passatgers en una setmana.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, en el primer semestre van visitar la ciutat 36 creuers, amb 76.000 viatgers, el que suposa que van deixar més de 13 milions d'euros a Alacant. Durant la segona part de l’any, s’esperen 53 vaixells amb 145.000 creueristes i una repercussió de 26 milions d'euros.

Davant aquestes dades, fonts municipals apunten que “Alacant no sols ha liderat l'ocupació hotelera del passat mes de juliol a la Comunitat Valenciana, sinó que també bat rècords en l'arribada de creuers i creueristes”.

El fet que el port alacantí s’haja convertit en base de la companyia MSC farà que 25 dels 89 creuers que visiten ciutat enguany tinguen Alacant com a punt de partida, segons les dades del Patronat Municipal de Turisme Alacant City & Beach, l'Associació Alacant Costa Blanca Turisme i Creuers i l'Autoritat Portuària.

La regidora de Turisme, Ana Poquet, ha ressaltat “la bona acceptació que està tenint Alacant com a destinació i port base de creuers”. En aquest sentit, Poquet apuntava que el sector preveu el 2024 que arriben a Alacant vora 120 vaixells.

A més, la responsable de Turisme afig que aproximadament la quarta part dels creueristes que han estat a la ciutat manifesten la seua intenció de tornar-hi, el que al seu parer evidencia “la projecció i l'impacte que està tenint la capital alacantina i la província en aquest mercat turístic”.

Més del doble de vaixells

L’any passat 60 creuers van fer escala a Alacant, dels quals 11 vaixells van utilitzar la ciutat com a port base i van generar un flux de quasi 100.000 creueristes. Enguany, els vaixells amb arribada i eixida programada a Alacant arribarà als 89, més del doble que l’any passat.

Des de la patronal del sector de creuers s'apunta que el creuerista gasta uns 80 euros per dia i genera un impacte en la creació d'ocupació de 745 llocs de treball per cada dia de creuer a la ciutat, a més de les indirectes.

També et pot interessar

stats