Barcala ja té govern: Gallego en Economia, Ana Poquet en Turisme i Gómez en Urbanisme

L’Ajuntament d’Alacant tindrà 31 àrees municipals que assumiran 14 edils

L'alcalde d'Alacant i candidat del PP a la reelecció, Luis Barcala, i part de la seua candidatura, en una foto d'arxiu
L'alcalde d'Alacant i candidat del PP a la reelecció, Luis Barcala, i part de la seua candidatura, en una foto d'arxiu / PP Alacant (Europa Press)

L'alcalde en funcions d'Alacant i el candidat més votat en les eleccions del 28 de maig, Luis Barcala, ha anunciat el repartiment de regidories entre els catorze edils que integraran l'equip de govern municipal del PP durant el pròxim mandat. En concret, Barcala ha distribuït un total de 31 àrees municipals.

Els nous edils s'ocuparan de la seua gestió a partir de la delegació de competències, després del ple de la constitució de la nova corporació i investidura, que tindrà lloc aquest dissabte 17 de juny a partir de les 10:00 hores, segons ha indicat aquest dijous el PP en un comunicat.

Dels regidors que han estat presents en l'actual legislatura, repetiran Manuel Villar, Mari Carmen de España, Antonio Peral i Lidia López, els qui assumiran gran part de les àrees que gestionaven fins ara. D'altra banda, Cristina García —que va prendre possessió com a regidora, però sense competències, per a substituir a Julia Llopis després de la seua renúncia— estrenarà càrrec.

Manuel Villar tornarà a ocupar-se de les àrees d'Assessoria Jurídica, Neteja i Gestió de Residus, Sostenibilitat Ambiental (Parcs i Jardins i Medi Ambient) i Contractació, encara que ja no gestionarà Transports, mentre que Mari Carmen de España s'encarregarà de nou de l'Agència de Desenvolupament Local (Ocupació i Foment, Oficina d'Inversions, Alacant Futura), Educació i Plaça de Bous (ja no ocuparà Sanitat).

Així mateix, Antonio Peral repeteix en Modernització, Noves Tecnologies i Agenda Digital, Gestió de Fons i Projectes Europeus i Presidència. Lidia López ha rebut algunes de les antigues competències de Peral, com són Atenció Ciutadana (Estadística, Registre i SAIC), mentre que torna a ocupar Comerç, Hoteleria, Consum i Mercats (encara que no s'encarregarà d'Economia i Hisenda). Per la seua banda, Cristina García, s'ocuparà d'Infraestructures i Manteniment, Cementeri i Participació Ciutadana.

En el cas de les noves incorporacions en el consistori, l'arquitecta Rocío Gómez assumirà Urbanisme i Conservació d'Immobles; l'expresident de la Fundació Lucentum Toni Gallego es farà càrrec d'Esports i Economia i Hisenda; la periodista Ana Poquet tindrà Turisme; i el comissari de la Policia Local Julio Calero s'encarregarà de Seguretat Ciutadana i Recursos Humans.

D'altra banda, Cristina Cutanda es farà càrrec de Festes, Ocupació de Via Pública i Sanitat; Nayma Beldjilali assumirà Cultura, Família, Major i Joventut; Carlos de Juan rep Mobilitat Urbana (Transport i Trànsit), Habitatge i Partides Rurals; i Begoña León s'encarregarà de Benestar Social i Drets Públics (Cooperació, Immigració, Igualtat).

També et pot interessar

stats