Els transportistes suspenen la vaga indefinida l'endemà de començar-la

La Plataforma Nacional per a la Defensa del Sector del Transport denuncia haver patit una "campanya sense descans d'assetjament i acorralament"

Transportistes de la plataforma convocant de la vaga, durant una protesta aquest dimarts
Transportistes de la plataforma convocant de la vaga, durant una protesta aquest dimarts / Jesús Monroy (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de novembre 2022 - 14:14 Actualitzat: 15 de novembre 2022 - 18:32

La Plataforma Nacional per a la Defensa del Sector del Transport ha decidit suspendre les aturades indefinides sols un dia després de començar-la amb l'argument que s'enfronten a una "campanya sense descans d'assetjament i acorralament".

En un comunicat que han fet públic aquest dimarts, que anava a ser la segona jornada de protestes, l'entitat assegura que la "campanya" de què són víctimes procedeix de carregadors —és a dir, la clientela—, patronals del sector, sindicats, part de l'espectre polític i, fins i tot, alguns mitjans de comunicació.

La Plataforma Nacional per a la Defensa del Sector del Transport, integrada en majoria per autònoms i pimes, havia convocat una vaga indefinida en el transport de mercaderies per a denunciar que el govern espanyol no aplica la llei de costos; és a dir, ni fa inspeccions ni sanciona qui els contracta a pèrdues. És la mateixa agrupació que va protagonitzar una aturada de vint dies al març.

La protesta, que a la Comunitat Valenciana ha tingut nul impacte, estava secundada per transportistes autònoms, però no per les patronals majoritàries de tot l'Estat, que s'han despenjat de la convocatòria. Entre d'altres, la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET), que representa més de 1.500 empreses i 20.000 professionals del transport de diversos sectors de la Comunitat Valenciana.

Tot i haver fet ara marxa arrere, la plataforma assenyala que seguirà "contra vent i marea defensant i lluitant" els reclams per a tractar de millorar les condicions de treball del sector.

Les grans superfícies valoren la decisió

L'Associació d'Empreses de Fabricants i Distribució del Gran Consum (Aecoc), que reuneix més de 32.000 empreses d'aquesta cadena, valora la decisió de la Plataforma Nacional del Transport de desconvocar l'atur que va començar ahir.

En un comunicat, Aecoc ha assenyalat que la desconvocatòria de l'atur permet garantir el bon funcionament de la cadena de subministrament en una data clau per al consum i evita crear més tensions i sobrecostos a les empreses, en un moment "especialment delicat per al consumidor i el conjunt de l'economia".

També et pot interessar

stats