Tercera jornada de protestes del camp a les carreteres valencianes

Agricultors i ramaders es tornaran a concentrar a l’A-3, a l’altura d’Utiel, i també estan previstes unes altres marxes, entre elles, des de la Vall d’Alba fins a Albocàsser

Cocentració de tractors a la Ronda Nord de València
Concentració de tractors a la Ronda Nord de València / Manuel Bruque (Efe)

Aquest dijous continuen les marxes dels llauradors i ramaders al llarg de les carreteres de la Comunitat Valenciana per tal de denunciar la situació crítica que viu el camp. Professionals del sector, al marge dels sindicats agraris, han manifestat la seua intenció de mantindre les concentracions en punts com ara l’A-3, a l’altura d’Utiel, després de dues jornades de protestes. Alguns tractors, asseguren, tractaran d’arribar a València. 

Així mateix, estan previstes més protestes d'agricultors des de la Vall d'Alba fins a Albocàsser, en una tractorada que transcorrerà per la CV-15.

Des de dimarts, l’A-3, en direcció a València, és la zona zero de les protestes. I, amb elles, la presència policial ha anat en augment, tot i que s’ha permés la mobilitat dels vehicles a través d’un carril per sentit.   

Dimecres també es van viure moments de tensió al port de Castelló en una concentració convocada per la Unió Llauradora i Ramadera. Els agents van desallotjar els manifestants, que van muntar barricades i van ocupar la calçada. En veure que els llauradors desatenien les ordes, de manera pacífica, sobre l'asfalt, els agents han agafat els manifestants pels peus i pels muscles i els han portat fora de la carretera. Entre ells estava el màxim representant del sindicat agrari, Carles Peris, que va protagonitzar una de les imatges de la jornada

Davant aquest escenari, la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en declaracions als mitjans, ha reclamat que les tractorades es facen "de manera regulada i ordenada per a poder garantir la seguretat de totes les persones" i ha alertat del "greu risc" de tallar les carreteres per complet.

El govern central garanteix la circulació de camions malgrat les protestes

L’executiu espanyol s'ha compromés davant del Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC), organisme que reuneix les principals patronals dels transportistes, a garantir la lliure circulació dels camions a pesar de les protestes i dels bloquejos de carreteres que duen a terme els agricultors.

La plataforma s'ha mostrat "respectuosa" amb les mobilitzacions i el dret de manifestació, però ha puntualitzat que això ha de ser compatible amb el "dret a treballar dels transportistes" i que ha de ser "salvaguardat per l'Estat".

També et pot interessar

stats