Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Aquests són els perfils professionals més demandats per la gigafactoria Volkswagen

Els representants del grup alemany han visitat aquesta setmana la facultat de Química de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Politècnica de València

Aquests són els perfils professionals més demandats per la gigafactoria Volkswagen / À Punt NTC

La formació en química i electromecànica són els perfils professionals de més interés per a la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, que també necessitarà professionals amb coneixements específics en cel·les de bateries i altres més generalistes com soldadors, fusters o electricistes.

El secretari autonòmic d'Ocupació i Formació, Enric Nomdedéu, ha avançat que aquests dos camps de formació obrin "una gran oportunitat" d'ocupació a la província de València i el sud de Castelló després de la confirmació del grup Volkswagen-Seat que construirà finalment a Sagunt una gigafactoria de bateries per a cotxes elèctrics.

El servei valencià d'ocupació Labora treballa des de fa diversos mesos "amb discreció" i ha mantingut trobades amb representants de Volkswagen, que també s'han reunit amb la Conselleria d'Educació, i ha visitat el centre de formació que té el grup a Mèxic.

Els representants del grup alemany han visitat aquesta setmana la facultat de Química de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Politècnica de València i, segons Nomdedéu, en el primer cas "els ha tranquil·litzat" comprovar l'"altíssim nivell" d'investigació dels professors de l'UJI.

A més de Química, la formació en mecànica i electromecànica és una altra de les necessitats bàsiques de personal de la gigafactoria, al costat de la formació específica que s'està definint i part de la qual eixirà dels mòduls que ofereix Labora i dels cicles de Formació Professional.

"S'obri un gran espai d'ocupació. És una notícia extraordinària i generarà llocs de treball directes i indirectes en l'àmbit del sud de Castelló fins a València", ha comentat Nomdedéu a EFE.

El secretari autonòmic ha assenyalat que la formació química es requereix en automoció elèctrica i en la indústria de productes de neteja, una activitat amb presència a la Comunitat Valenciana, i en indústries d'altres àmbits.

Així mateix, la Generalitat ofereix cursos sobre les denominades soft skills, que estan a la disposició de l'alumnat, ha informat el secretari autonòmic, que destaca la importància del coneixement de l'anglés per ser l'idioma de comunicació interna en empreses que empren personal de diferents procedències.