Els sindicats veuen més prop un acord per a mantindre mil treballadors de l'ERO de Ford

Es busca una solució per als treballadors fins a l'inici de la producció del nou vehicle el 2027

Operari de la planta de Ford d'Almussafes
Operari de la planta de Ford d'Almussafes / À Punt NTC

El sindicat UGT, majoritari a la factoria Ford d'Almussafes, ha assegurat que existeix una "disposició total" per part de Ford Espanya per a buscar totes les alternatives possibles al manteniment de l'ocupació de mil treballadors en la planta fins a l'arribada del nou vehicle híbrid que es començarà a produir el 2027.

UGT ha traslladat les conclusions de la reunió de la comissió negociadora de l'ERO de Ford Almussafes celebrada este dijous i ha manifestat que suposen "un punt d'inflexió" per a resoldre l'excedent de personal xifrat en 1.622 persones.

En el bloc de 996 afectats per als quals en un principi es van plantejar acomiadaments objectius amb preferència de recontractació el 2027, la companyia ha acudit a la taula de negociació amb "un altre tarannà" i "la disposició total" de buscar "totes les alternatives possibles" perquè siga un èxit el procés de mantindre eixos treballadors durant tres anys, fins al llançament del nou vehicle multienergia (vehicle + motor + bateria), segons concreta el sindicat.

Des de Ford Espanya, en els últims dies s'ha traslladat la disposició a buscar solucions amb les administracions nacional i regional en aquest sentit i el compromís d'acordar mecanismes de transició fins que comence la producció del nou vehicle per als aproximadament mil empleats que no seran objecte de mesures estructurals. Sobre esta nova reunió, Ford no s'hi ha volgut pronunciar.

També des del sindicat majoritari a la planta d'Almussafes s'estan mantenint converses amb el Ministeri d'Indústria a la recerca de solucions.

UGT ha agraït "la sensibilitat i atenció" rebuda per part del govern d'Espanya i de la Generalitat que des del primer moment han demostrat la seua disponibilitat per a solucionar esta transició i assegurar la futura activitat econòmica que proporcionarà la planta a la Comunitat Valenciana.

"Estem més prop que —eixes solucions— siguen una realitat", ha manifestat el sindicat en un comunicat emés després de la reunió de la taula negociadora, en el qual cita la taula de treball del sector de l'automoció constituïda este dimecres a València.

Respecte als 626 excedents estructurals, ha avançat que la companyia presentarà una proposta concreta en la pròxima reunió, que tindrà lloc el 2 de juliol. UGT considera que les negociacions van "en la direcció" que va marcar l'assemblea d'afiliats del sindicat i, per tant, "s'avança cap a la solució".

També et pot interessar

stats