El govern espanyol es compromet a posar en marxa “eines de suport” que garantisquen el futur de Ford Almussafes

La ministra Saiz ha destacat l'extensió del Pla Moves fins al 31 de desembre, amb 600 milions d'euros per a l'adquisició de vehicles particulars o punts de recàrrega

Entrada a la factoria de Ford Almussafes
Entrada a la factoria de Ford Almussafes

El govern d'Espanya treballa "intensament" amb l'empresa Ford, els sindicats i la plantilla de la factoria a Almussafes (Ribera Baixa) per a posar en marxa "les eines de suport necessàries que garantisquen el futur immediat i a llarg termini" de la planta.

Així ho ha revelat este dimecres a València la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, que ha intervingut en el Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani, en substitució del president del govern, Pedro Sánchez, que ha cancel·lat l'assistència per la defunció del seu sogre.

La ministra ha subratllat el compromís del Govern d'Espanya amb el personal de Ford Almussafes i ha assegurat que té la certesa que amb el treball conjunt dels treballadors i les administracions "esta planta té un gran futur".

Saiz ha indicat que el sector de l'automoció està passant per un moment "complex i delicat" a Espanya i en tot Europa. Per això, l'executiu estatal ha aprovat un pla de mesures de suport que posaran en marxa de manera immediata, amb mesures com l'extensió del Pla Moves fins al 31 de desembre, amb 600 milions d'euros per a l'adquisició de vehicles particulars o punts de recàrrega.

La ministra ha citat també les millores en la fiscalitat, amb la lliure amortització dels vehicles elèctrics adquirits per empreses i per treballadors autònoms, així com mesures reguladores per a impulsar la infraestructura de recàrrega; tot això dialogat amb el sector automobilístic.

"Són un senyal clar i rotund de suport del govern d'Espanya al sector", ha asseverat Saiz, que ha recordat que Espanya és el segon fabricant d'automòbils de la Unió Europea i l'octau al món, i en 2023 va fabricar quasi 2,5 milions d'unitats, de les quals més del 13% va correspondre a vehicles electrificats.

La ministra ha insistit que el compromís de l'executiu espanyol amb este sector és "ferm", i es concreta en una inversió de més de 5.000 milions d'euros, dels quals la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt s'ha beneficiat de 190 milions, la qual cosa permetrà aconseguir l'objectiu de 5,5 milions de vehicles elèctrics a final de la dècada.

També et pot interessar

stats