La Generalitat, els agents socials i els representants del sector constitueixen la taula de l'automoció

Els objectius són mitigar els efectes de la crisi del sector i assegurar els llocs de treball de cara a l'electrificació, que ha d'arribar el 2027

Taula de l'automoció, este dimecres
Taula de l'automoció, este dimecres / À Punt NTC

La Generalitat, agents socials i representants del sector han constituït hui la taula de l'automoció. És una iniciativa que pretén pal·liar els efectes de la crisi del sector i preservar els llocs de treball fins que comence l'electrificació. Mitigar els efectes de la crisi del sector i assegurar els llocs de treball de cara a l'electrificació, que ha d'arribar el 2027, són els objectius de la taula de l'automoció.

Per al president de la Generalitat, Carlos Mazón, és una qüestió d'estat. Mentrestant, el govern espanyol s'ha compromés a donar suport a la planta de Ford Almussafes. "No es tracta de resistir un període transitori, sinó d'eixir reforçats", ha defensat el president del Consell.

La taula funcionarà a través de comissions que treballaran per a elaborar un pla de xoc per al sector i definir els reptes que planteja l'electrificació. El president de la Generalitat ha plantejat la situació del sector de l'automoció com un assumpte d'estat i ha tornat a demanar la col·laboració del govern espanyol a través de l'activació del mecanisme Red.

Mazón sol·licitarà una reunió amb el Ministeri. Però hui mateix el govern espanyol ha confirmat que ja treballa en un paquet de mesures per a garantir el futur de la planta d'Almussafes.

Este dijous, la direcció de la multinacional i el comité d'empresa tornen a negociar l'ERO que presenta la companyia per a 1.622 persones a la planta valenciana.

També et pot interessar

stats