Ford Almussafes fabricarà a l'any 300.000 vehicles del nou model

El cotxe, del qual encara es desconeix el nom i les característiques, es llançarà a mitjan 2027. El Consell celebra que el nou model de Ford obri "una nova era a Almussafes"

Imatge d’arxiu de dos treballadors amb un vehicle de la fàbrica de Ford a Almussafes
Imatge d’arxiu de dos treballadors amb un vehicle de la fàbrica de Ford a Almussafes / Rober Solsona (Europa Press)

La planta de Ford Almussafes fabricarà 300.000 unitats a l'any d'un nou vehicle que es llançarà a mitjan 2027. Es tracta d'un model "totalment nou" que no serà elèctric 100%, però que, "en termes globals de càrrega de treball i ocupació garantirà nivells superiors al que suposaria hui en dia una plataforma elèctrica".

Així ho ha donat a conéixer el sindicat UGT després de la reunió d'este divendres amb la direcció de Ford Europa. Després de la trobada, l'organització sindical ha qualificat la informació rebuda de "molt bona notícia", encara que ha matisat que això "no ho resol tot" i a partir d'ara cal "abordar el tema de l'ocupació".

Segons el vicepresident europeu de Ford, Kieran Cahill, es tracta del reconeixement de la companyia a València "per tots els compromisos complits en els últims anys, i com a resposta a l'acord per l'electrificació, que, malgrat el gir que ha experimentat la situació de l'automòbil respecte a esta, continua sent l'eina que permet apostar pel futur de la planta valenciana".

Pròxima reunió per a abordar l'ocupació

UGT, el sindicat majoritari a la planta d'Almussafes, serà convocat per part de la direcció local la setmana que ve.

"Malgrat les dificultats que encara haurem d'esquivar, i tenint en compte la situació d'incertesa que hem viscut en els últims mesos, i que va arribar a ser veritablement preocupant, hui podem dir que portem una molt bona notícia", asseveren des d'UGT.

La reunió d'este divendres té lloc en un moment en el qual la fàbrica valenciana té en vigor fins al 20 de juny un nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que durant uns dies afectarà més de 2.000 treballadors. Al cessament de producció de la furgoneta Transit (la fàbrica valenciana només produeix ara un model, el Kuga) s'ha sumat un problema de proveïment en motors i menor demanda del mercat nord-americà, segons UGT.

El passat 27 de març, el president global de Ford, Jim Farley, en una reunió a Dunton (Anglaterra) es va comprometre a assignar a la fàbrica valenciana la producció d'un vehicle de passatgers multienergia, que suposaria una càrrega de treball "suficient" per a la fàbrica.

Montes celebra que el nou model obri "una nova era a Almussafes"

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha qualificat de "molt bona notícia que Ford haja anunciat que la factoria d'Almussafes fabricarà 300.000 vehicles a l'any d'un nou model cotxe a partir de 2027". Segons la consellera, l'anunci suposa encetar "una nova era a Almussafes".

Montes ha assenyalat que esta producció requerirà un important esforç d'adaptació, tant de la factoria com de la plantilla.

Així, la conselleria s'ha posat a disposició tant de la direcció de la planta com del comité d'empresa per a treballar conjuntament durant el període transitori que s'obri des d'ara fins al llançament del nou vehicle, previst per a mitjan 2027.

En concret, Montes ha subratllat la importància de treballar en la formació i la capacitació de la plantilla.

L'Ajuntament d'Almussafes es mostra esperançat

La notícia també ha agradat a la localitat d'Almussafes. El seu alcalde, Toni González, ha manifestat que el nou vehicle multienergia obri un nou escenari que beneficiarà a tota la indústria de l'automòbil. Per al consistori, l'aposta de la multinacional Ford "obri un nou escenari esperançador", després de la reducció de producció i plantilla que va portar la pandèmia i l'ERTO, amb conseqüències directes al parc de proveïdors, mentre es decideix el futur de l'electrificació.

Per al govern local, també resulta tranquil·litzador el fet que la companyia s'haja presentat en totes dues línies de la nova convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC II). També que el Ministeri d'Indústria haja adjudicat 37,6 milions d'euros procedents de la línia de bateries, i que Ford haja sol·licitat les ajudes destinades a la cadena de valor del vehicle elèctric, ha assenyalat en un comunicat.

Malgrat tot, González ha assegurat que continuarà en contacte amb el govern autonòmic, les federacions, els sindicats i altres agents econòmics i empresarials "per a assegurar el futur del sector de l'automoció".

També et pot interessar

stats