Els sindicats de Tempe acorden amb l’empresa una pujada salarial del 14 % durant els pròxims tres anys

L'acord, que entrarà en vigor este mes, inclou un augment de tots els plusos entre un 10% i un 45% per als seus 1.200 empleats

Seu de Tempe a Elx
Seu de Tempe a Elx / Inditex

El Comité d'Empresa de Tempe —format per UGT, CCOO, el Sindicat Independent i USO—ha arribat a un acord amb l'empresa per als pròxims tres anys per a millorar les condicions salarials de la plantilla. L'empresa de calçat forma part del grup Inditex i té la seu central a Elx. El pacte, que afecta a tots els treballadors i treballadores de l'empresa, especialment al col·lectiu de Logística —que són més de 1.200 empleats—, ha sigut aprovat per la plantilla, per majoria simple i entrarà en vigor al maig, abonant els endarreriments generats amb caràcter retroactiu des de gener, segons ha indicat UGT —sindicat majoritari del comité— en un comunicat.

El document inclou una pujada salarial del 14 %, “la més gran de la història de Tempe”, distribuïda en un 5% el 2024, amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener; un 5% el 2025; i en 4% el 2026. Així mateix, s'han augmentat tots els plusos entre un 10% i un 45%. Referent a això, han destacat el plus de dissabtes, que ha augmentat a 45 euros; el de productivitat, a 100 euros al mes; o el de projecte, a 80 euros al mes.

A més, organitzativament s'ha modificat la distribució de dissabtes a treballar, perquè cada operari o operària faça menys dissabtes a l'any d’aquells que està fent actualment, “amb la finalitat de poder conciliar la vida familiar, laboral i personal”.

La secció Sindical d'UGT Tempe ha valorat “molt positivament” l’acord que “suposarà, entre pujada fixa, plusos i variables, un augment salarial d'entre 3.000 a 4.000 euros anuals per persona treballadora”.

També et pot interessar

stats