Els sindicats de CaixaBank tornen a eixir al carrer per a protestar contra l'ERO

La fusió per absorció de CaixaBank a Bankia s'ha traduït en l'anunci de 7.605 acomiadaments en la plantilla de la nova entitat financera

Protesta dels treballadors de CaixaBank a València
Protesta dels treballadors de CaixaBank a València, el maig passat / À Punt NTC

Nova jornada de protestes en CaixaBank. El rebuig de la direcció del banc a l'última proposta del sindicat sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament col·lectiu de 7.605 persones ha comportat la convocatòria d'una nova jornada d'aturades parcials. CCOO ha citat aquest dilluns la plantilla a parar entre les 11:00 hores i les 12:00 hores. El passat 6 de maig la plantilla ja va eixir al carrer contra els plans de retallada de la direcció de la nova entitat financera. La protesta va coincidir en la presentació de resultats de CaixaBank, que en el primer trimestre de 2021 va aconseguir un benefici atribuït, sense incorporar els extraordinaris associats a la fusió amb Bankia, de 514 milions d'euros, enfront dels 90 milions de l'any anterior.

CCOO preveu realitzar una vaga el dimecres 9 de juny en cas que la direcció de CaixaBank no accepte prorrogar el període formal de negociació, que acaba el dia 10, i decidisca aplicar unilateralment les mesures d'ajust. Les negociacions començaren el passat mes d'abril i de moment els sindicats rebutgen tant la xifra com les condiciones que la direcció de la nova entitat planteja per a l'ajust.

"La plantilla està totalment implicada en la defensa de l'ocupació, de les condicions de treball i de la seua dignitat professional. Fins ara, els avanços han sigut mínims i els sindicats han exigit a l'empresa que mostre la seua voluntat per a arribar a un acord fent moviments significatius", ha assenyalat CCOO en un comunicat.

També et pot interessar

stats