Treballadors de CaixaBank protesten contra l'ERO a la seu central de València

CaixaBank guanya 514 milions d'euros fins a març sense els impactes extraordinaris de la fusió amb Bankia, 424 milions més de benefici que en el mateix període de 2020

Protesta dels treballadors de CaixaBank a València
Protesta dels treballadors de CaixaBank a València / À Punt NTC

Desenes de treballadors de CaixaBank s'han concentrat des de primera hora d'aquest dijous davant la seu central del banc, a València, en protesta per l'ERO anunciat per l'entitat, que suposa l'eixida de l'empresa de 8.000 treballadors en unes condicions que els sindicats rebutgen.

Els manifestants portaven pancartes de diverses organitzacions sindicals amb lemes escrits com “Tots Som Caixabank. No al l'ERE” i cridaven consignes com “Aquesta plantilla no s'ho mereix”.

Els manifestants han exigit que es negocie l'ERO perquè siga voluntari i no implique reduccions salarials per a la plantilla que seguisca en actiu.

“No podem entendre que amb resultats milionaris com els que s'han anunciat aquest matí, amb un president que es triplica el sou, amb una alta direcció que ha augmentat tots els seus incentius, tinguem sobre la taula un ERO salvatge”, ha explicat Sara Cutanga, responsable de CCOO a la Comunitat Valenciana, el sindicat majoritari en l'entitat.

La concentració s'ha mantingut fins a les deu del matí i s'ha convocat amb idea de coincidir amb la roda de premsa del conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, per a presentar als mitjans de comunicació els resultats de l'entitat del primer trimestre.

El resultat atribuït del primer trimestre se situa en 4.786 milions

CaixaBank ha obtingut en el primer trimestre d'aquest 2021 un benefici atribuït, sense incorporar els extraordinaris associats a la fusió amb Bankia, de 514 milions d'euros, enfront dels 90 milions de l'any anterior.

El resultat atribuït del primer trimestre se situa en 4.786 milions d'euros una vegada incorporats els impactes extraordinaris associats a la fusió, en generar-se un fons de comerç negatiu de 4.300 milions d'euros, segons ha comunicat CaixaBank aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos bàsics o core de l'entitat bancària --sense integrar l'activitat de Bankia-- se situen en 2.066 milions d'euros fins a març (un 1% més) i el marge d'interessos es redueix fins als 1.191 milions, un 0,7% menys respecte al mateix període de 2020.

També et pot interessar

stats