El sector tèxtil rebrà un milió i mig d'euros en ajudes directes per a innovació

Les 1.500 empreses valencianes del sector obtindran ajudes de 550.000 euros l'any que ve i 950.000 euros el 2023 per a modernitzar-se i col·laborar a través de la Taula Valenciana del Tèxtil

Imatge d'una indústria tèxtil / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts una dotació d'un milió i mig d'euros per al 2022 i 2023 en actuacions destinades a la modernització i cooperació entre empreses del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana. Rebran ajudes de 550.000 euros el 2022 i 950.000 euros el 2023 per a modernitzar-se i crear aliances que les facen més competitives de cara a l’exterior.

L'anunci ha tingut lloc a Alcoi durant la presentació de la Taula Valenciana del Tèxtil, un espai de diàleg permanent que suposarà col·laboració entre el govern valencià i la indústria del sector, que dona treball a més de 20.000 persones a la Comunitat Valenciana. En aquesta taula participaran les conselleries vinculades al sector, la d’Indústria i altres institucions públiques com ara l’Institut Valencià de Finances.

El president de l’Associació d’Empresariat Tèxtil Valencià (ATEVAL), Jose Vicente Serna, ha subratllat en l'acte de presentació del nou espai de cooperació que les "aliances estratègiques són essencials per a la indústria tèxtil, així com crear un observatori industrial".

La indústria tèxtil valenciana és la segona en importància dins del sector en tot Espanya, sector que ha crescut després de la pandèmia, amb xifres positives de negoci i ocupació, i que s'ha adaptat amb productes d'alt valor afegit, segons ha exposat Serna.

Sector industrial vertebrador del territori

Tot i que les comarques centrals valencianes (l'Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida) són les que més tradició tèxtil tenen de la Comunitat Valenciana, el president d'ATEVAL va explicar en una entrevista a 'Les notícies del matí' que el tèxtil és un sector vertebrador del territori amb empreses per tota la Comunitat Valenciana. La indústria tèxtil va des de Vilafranca del Cid (mitges i calces), passant per Crevillent (catifes o moquetes) o Banyeres (filatura i tèxtil de bany) fins a Callosa de Segura, on les empreses del sector estan especialitzades a fabricar xarxes que s'utilitzen per a la protecció en construcció.

També et pot interessar

stats