El sector tauleller de Castelló, en alerta pel conflicte entre Ucraïna i Rússia

El 85% de la matèria primera per a fabricar taulells a Castelló prové d'Ucraïna, que es troba a les portes d'un conflicte armat amb Rússia

Les empreses taulelleres podrien veure's perjudicades per la situació entre Ucraïna i Rússia / Remei Blasco

La tensió entre Ucraïna i Rússia és crítica des que al principi del mes passat el govern de Putin va desplegar més de 70.000 soldats a les fronteres amb aquest veí. La comunitat ucraïnesa a la Comunitat Valenciana espera amb temor l'evolució del conflicte, però també ho fan els empresaris valencians que depenen d'Ucraïna per a mantindre els seus negocis.

És el cas del sector tauleller de Castelló, que obté el 85% de l'argila d'aquest país. Ara es tem que amb la situació en aquest país d'Europa de l'est es frene el procés de la cadena de producció, que afectaria moltes empreses del sector.

A aquest problema també s'afig els elevats costos del gas i de la llum, que en alguns casos estan sent més alts que les vendes. En algunes empreses ja han plantejat la possibilitat de presentar un ERTO entre els treballadors en vista d'aquests escenaris.

Els Estats Units treballen a contrarellotge per a evitar el conflicte armat amb Rússia

El president dels Estats Units, Joe Biden, reuneix aquest cap de setmana el Comité de Seguretat Nacional per a preparar la resposta exigida per Rússia amb l'objectiu de reprendre el diàleg i evitar un conflicte armat. Els caps de la diplomàcia de Washington i de Moscou van acordar el termini d'una setmana en una reunió a Ginebra, que ha servit per a guanyar temps.

Mentrestant, aquest dissabte ha arribat a Ucraïna un primer carregament d'ajuda militar dels Estats Units amb "armament letal", segons paraules de l'ambaixada.

També et pot interessar

stats