Del conflicte d’Ucraïna es fan ressò a la Comunitat Valenciana

Alguns empresaris valencians i els ucraïnesos residents a València segueixen amb por l'escalada de tensió

Un grup de joves ucraïnesos s'ha reunit al consolat d'Ucraïna a València per a parlar del conflicte amb Rússia / À Punt NTC

Un grup de ciutadans ucraïnesos residents a València s'ha reunit aquest divendres a la vesprada davant del consolat ucraïnés a la Comunitat Valenciana per a parlar amb experts sobre la situació del seu país, amb la implicació de l'OTAN, Rússia i els Estats Units. L’escalada de tensió ha afectat aquesta comunitat de 30.000 ciutadans, que miren amb preocupació com evolucionarà la situació i com pot afectar els familiars que tenen allí.

Els ha rebut el cònsol honorífic Pablo Gil, ex alt càrrec de l'ONU. “Tots ho viuen amb molta por perquè tots tenen família allí i no volen que comence una guerra”, ha dit Gil, que ha atés els assistents, la gran majoria joves.

Molts d’ells han reconegut que han començat a gestionar viatges perquè vinguen els familiars. Mentrestant, el govern ucraïnés ha ordenat a la policia captar joves perquè s'incorporen a l'exèrcit.

Els empresaris valencians també observen amb preocupació aquesta crisi, que pot afectar l'arribada del gas. Especialment perquè el conflicte ha paralitzat el gasoducte Nord Stream 2, que porta gas a Alemanya.

Pepe Serna, president de l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ha assegurat que aquest cas “pot afectar en costos, menys subministrament i augment de preus, i repercutirà en el consum general”.

Fins i tot, hi ha empreses que han preparat parades temporals pels conflictes internacionals. El sector tèxtil necessita gas per als acabaments i els estampats, una producció que el conflicte posa en perill.

També et pot interessar

stats