El sector ceràmic acabarà l’any amb la mateixa facturació que el 2019

Ascer confirma les xifres, encara que s’espera un 6 per cent menys de facturació.

Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Ismael García, vicepresident d'ASCER
Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Ismael García, vicepresident d'ASCER / EuropaPress

El sector ceràmic creu que acabarà l’any amb la mateixa facturació que el 2019, encara que amb un 6 per cent menys de vendes respecte al que es preveu, segons ha assenyalat aquest dilluns el vicepresident de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Ismael García.

García s’ha pronunciat així en una roda de premsa que ha oferit al costat del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, després de mantindre una reunió tots dos per a analitzar les actuacions desenvolupades en el marc del conveni de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i la patronal taulellera.

El vicepresident d’Ascer ha assenyalat que fins que va començar la pandèmia les exportacions del sector “anaven molt bé”, encara que aquesta “va frenar en sec” les vendes. “Sí que hi ha hagut una reactivació de les exportacions, però no del mercat nacional, que ha baixat una mica, però s’està compensant amb el poquet de més que s’està exportant”, ha dit.

Sobre aquest tema, ha explicat que les “traves” que han posat els EUA a la Xina han donat a Espanya “més camp per a exportar”, mentre que hi ha altres països com Alemanya als quals els ha anat millor que l’any passat, i a Orient Mitjà també s’ha venut més. Així mateix, ha assenyalat que el sector, fins ara, no veu cap “amenaça” per a les exportacions el fet que Joe Biden siga el nou president dels EUA.

A la pregunta de si el sector s’ha plantejat incorporar l’hidrogen verd com a nova font d’energia, García ha subratllat que des d’algunes fàbriques estan disposats a començar a fer proves amb l’hidrogen, i ha afegit que “si el seu cost és assequible, podrà ajudar a rebaixar les emissions del sector”.

Hisenda aportarà un altre milió al conveni amb la patronal taulellera

Vicent Soler ha assegurat que el conveni de col·laboració signat entre la Generalitat i Ascer el mes d'agost passat per a la millora del capital humà, a través de la formació; la millora del posicionament i internacionalització del sector; i la descarbonització de la indústria ceràmica tindrà continuïtat en l'exercici 2021, amb una aportació d'un milió d'euros més.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que “a més de continuar donant suport a actuacions ja presents en el conveni vigent, el paper d'Ascer ha de ser identificar i desenvolupar projectes de caràcter transversal encaixables dins del pla de recuperació i transformació del Govern d'Espanya i de l'estratègia de recuperació valenciana”.

Soler ha apuntat que el sector ceràmic és “estratègic” no sols per a la província de Castelló, sinó també per al conjunt de l'economia valenciana i és, a més, “un clar reflex dels reptes als quals s'enfronta l'economia de la Comunitat Valenciana en el curt i mitjà termini”.

El conseller ha assegurat, així mateix, que totes les accions desenvolupades des de la patronal ceràmica i secundades pel conveni amb la Generalitat “estan clarament orientades a repercutir de manera rellevant en el territori valencià per a la millora i transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana, per a repercutir en una millora del posicionament internacional i la competitivitat de les empreses del clúster ceràmic i els sectors vinculats”.

També et pot interessar

stats