Seat, Nissan i Renault pararan la producció per problemes derivats de la Covid-19

Ford Almussafes encara no ha pres cap decisió, tot i que UGT ha demanat que s'hi paralitze l'activitat.

Planta de Seat a Martorell (Barcelona)
Planta de Seat a Martorell (Barcelona) / À Punt NTC

Les empreses automobilístiques Renault, Nissan i Seat pararan l'activitat industrial a les seues factories espanyoles pels problemes derivats del coronavirus. La planta de Nissan a la zona franca de Barcelona ha hagut de parar per la falta de subministraments d'un proveïdor clau, fabricant de rodes, situat a la zona d'Igualada, que es troba sota confinament a causa de la Covid-19.

Seat ha decidit tancar les tres línies de producció de la planta de Martorell, a Barcelona, a partir de dilluns que ve per problemes de subministrament i de mobilitat, així com per la decisió del govern espanyol de decretar dissabte l'estat d'alarma durant quinze dies per a contindre la pandèmia. L'aturada de la producció afectarà 7.000 dels 13.000 treballadors, la resta continuarà treballant amb normalitat sempre que siga possible.

Renault, per la seua banda, ha anunciat que paralitza l'activitat industrial a les seues factories els pròxims dies 16 i 17 de març després d'un cas positiu d'una treballadora a Valladolid i pels problemes de subministrament de peces causats per les dificultats de transport.

Ford Almussafes encara no ha pres cap decisió sobre la paralització de la producció. El sindicat UGT, majoritari a la planta, ha demanat a la direcció de la factoria que preveja totes les mesures possibles davant l'emergència sanitària del coronavirus, fins i tot paralitzar l'activitat productiva de manera preventiva.

També et pot interessar

stats